Rachot týždňa – čo nás zaujalo V.

Sviatky sú nanešťastie (alebo konečne) za nami a väčšina z nás sa vracia do práce či do školy ešte mierne vyšťavenejší ako sme odtiaľ odchádzali. Nič však nie je pochopiteľne lepšie na zlenivené údy ako dobrá dávka metalovej hudby, takže Vás vítame pri ďalšom vydaní toho najzaujímavejšieho, čo sa udialo počas posledného týždňa na metalovej scéne. Rok 2015 sa iba začína a kopa kapiel začína postupne ohlasovať nové albumy na tento rok a veru, je sa na čo tešiť. Dnešná dávka hudby je pomerne agresívna, menej melodická (aj keď ani na melódie sme úplne nezabudli), tak dúfame že milovníci extrému si prídu na svoje.

Francúzi a ich príbuzní, ktorí založili raj menom Kanada boli vždy veľmi dobrý v technickom death metale, v oboch krajinách sa vybudovala veľmi silná metalová scéna všeobecne. S novou hudbou tento týždeň prichádza práve francúzska kapela GOROD a aj keď ide o tzv. playthrough video, nemohli sme ho sem nepacnúť, pretože jednak je v podstate dobre počuť celú novú skladbu a jednak je príliš dobrá, aby nás tento fakt odradil. PS: Dátum nového albumu zatiaľ kapela neohlásila, ale zdá sa, že by to mohlo byť už tohto roku.

Ohavný metal nám prinášaju americkí SEVENTH CIRCLE v podobe novej skladby „Deathtrap“, ktorá sa bude nachádzať na ich ultra krátkom EPčku s názvom „Not Worth Saving“, ktorá výjde 16. januára primárne kazetách. Minutová nálož tak poteší milovníkov kapiel, ktoré si statočne vážia odkaz ohavností 80tých a 90tých rokov.

Pre black metalistov sme si pripravili zaujímavý projekt z Číny, kapelu GHOST BATH a ich singel nazvaný „Golden Number“ z albumu „Moonlove“, ktorý vyjde do temnoty sveta 17. marca. Skladba znie veľmi depresívneho a intímne a zároveň pôsobí takmer optimisticky a epicky. Pre fanúšikov BURIED INSIDE alebo CELESTE je tu konečne kapela, ktorá nepotrebuje a nechce texty! A to aj napriek tomu, že majú vokál…

Z neznámych a neupísaných vôd na Vás posielame TYRANNY ENTHRONED a ich kvalitný death metal, ktorý mierne pripomína napríklad BEHEMOTH alebo prakticky čokoľvek poľské. Ich nový album „Born To Hate“ si môžete v celej svojej kráse vypočuť na ich bandcampe.

Novým videoklipom sa pýšia najnovšie aj američania 36 CRAZYFISTS, ktorých hádam ani netreba predstavovať. Skladba sa volá „Also Am I“ a pochádza z ich najnovšieho počinu „Time and Trauma“, ktorý vyjde 17. februára. Klip je docela jednoduchý a v podstate nudný, ale skladba má svoje čaro a čo sa hopsavejšieho metalu týka, títo chlapíci vedia presne čo robia.

Zlepenec náboženských výjavov (hlavne tých extrémnejších prejavov) nám prichystal aj projekt členov PIG DESTROYER a MISERY INDEX nazvaný FULGORA. Ich album „Stratagem“ môžete očakávať už vo februári a odporučiť môžeme fanúšikom napríklad takých… oboch vyššie spomenutých kapiel, v ktorých figurujú členovia FULGORY.

Na záver Vám ponúkame luxusný talianský brutal death, konkrétne kapelu SICKENING a ich novú skladbu „The Prophecies of Eibon“, ktorá sa objaví na pripravovanom albume „The Beyond“, ktorý vyjde 10. marca. Celý album bude koncepčný a bude vychádzať z kultového talianského filmu rovnakého názvu z roku 1981. Album bude čo najodpornejšie rozprávať príbeh hotelu, v ktorom sa nachádza brána do podsvetia, vďaka čomu náš svet napadnú mŕtvi.

Týmto sa naša púť novinkami minulého týždňa končí, dúfame že naše tipy potešili a o týždeň sa môžete tešiť na ďaľšie zhrnutie! Nezabudnite nám v komentoch zanechať svoje dojmy a odporučiť Vaše tipy na vynikajúcu hudbu, ktorá vyšla za posledný týždeň!

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj