Rachot týždňa – Čo nás zaujalo VI.

Vítame Vás pri ďalšom rachote týždňa. Nemrhajme slovami a poďme hneď na to!

Zábavný klip zbúchali THE AGONIST ku skladbe „Gates of Horn and Ivory“ z chystaného albumu „Eye Of Providence“, ktorý výjde 24. februára pod Century Media. Klip je veľmi vkusnou satirou kapiel, ktoré uprednostňujú formu pred obsahom a samotná hudba je taktiež veľmi vkusná a príjemná. Nemôžem si pomôcť, ale aj tá nová speváčka je mi kus sympatickejšia ako to teľa, čo tam mali pred tým.

Old skúl death metalistov poteší správa, že nemeckí smrtonoši MORGOTH prichádzajú tento rok po 19 rokoch s novým albumom a nedočkavci majú možnosť si vypočuť prvý singel „Black Enemy“. Skladba odsýpa veľmi prirodzene a má ten správny death metalový sound 90. rokov a výrazné riffy stredného tempa. Novinka „Ungod“ by sa mala dostať na pulty predajní niekedy na jar.

Ďaľšia kapela, ktorá tento týždeň zaujala je ženský ansámbl SATURNINE z talianska. Tieto baby sa s tým neserú a ich hudba neskutočne nakopáva. Darmo, mix deathu, blacku, doomu či crustu nemôže byť zlý. Predstavujeme Vám skladbu „Fangs In The Flesh“ z albumu „Mors Vocat“

Pre thrash metalistov máme tento týždeň veľmi príjemnú záležitosť zo Španielska. ANGELUS APATRIDA je zoskupenie, ktoré nám ponúka moderný thrash, ktorý nepohŕda minulosťou a patrične to dáva najavo. Vypočujte si skladbu „Architects“, ktorá hudobne pripomína LAMB OF GOD s príchuťou nemeckej thrashovej školy. Nový album „Hidden Evolution“ vychádza 19.1. pod Century Media.

Fínsky doom metal bol vždy zárukou príjemného melodického a temného posluchu a RED MOON ARCHITECT nie je výnimkou. Ich takmer až gotický doom metal poteší fanúšikov napríklad takých SWALLOW THE SUN. Vypočujte si preto ich novú skladbu „Cradle“ z ich druhého albumu „Fall“, ktorého sa dočkáme 6. marca.

S novým albumom prichádzajú aj SHATTERED SKIES – niektorými ľuďmi nazývaní aj djentoví SYMPHONY X, a posluch je to vskutku neskutočný. Perfektné prepojenie djentových riffov a powermetalovej progresie, vzdávajúcej hold velikánom progresívneho power metalu či heavy metalu Vám ponúka „The World We Used To Know“, ktorý kapela streamuje v celej svojej kráse.

Luxusný black metal nám predviedol tento týždeň američan Jeff Whitehead a.k.a. LEVIATHAN v skladbe „All Tonues Toward“. Jednoducho bravúrna práca a vynikajúci cover art. Nový album „Scar Sighted“ vyjde 3. marca pod Profound Lore.

To by bolo všetko od nás na tento týždeň, tešíme sa na ten ďalší a na ďalšie skvosty, ktoré nám prinesie. Ďakujeme za pozornosť a nezabudnite komentovať čo Vás zaujalo a ak sa Vám náš výber páči, podeľte sa s ním so známymi.

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj