POZNÁME SEMIFINALISTOV WACKEN METAL BATTLE 2015!

wmb-2015-logoTri mesiace, počas ktorých sa slovenské kapely mohli opäť prihlasovať do súťaže Wacken Metal Battle Slovakia ubehli ako voda a my poznáme mená semifinalistov, ktoré vybrala 5-členná porota.

Spolu 12 skupín bude ďalej bojovať o miestenku na 26. ročníku legendárneho festivalu Wacken Open Air. Prihlasovanie do súťaže Wacken Metal Battle Slovakia 2015 trvalo od 1. novembra 2014 do 31. januára 2015. Do štvrtého ročníka Wacken Metal Battle Slovakia sa prihlásilo 36 kapiel z celého Slovenska. Dokonca organizátori zaznamenali aj záujem o účasť v súťaži z iných krajín (Česko, Poľsko, Ukrajina).
Porota v zložení Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Michal „Hardrocker“ Roháč (Hellmagazine.eu), Petra Bohuslavská (Podujatie.sk), Peter „Lego“ Lengslfeld (ABSTRACT) a Pali Ďuriš (MIDNIGHT SCREAM) pozorne počúvala nahrávky prihlásených kapiel a do semifinálových kôl vybrala 12 skupín, 6 v skupine Východ a 6 v skupine Západ.

Každý z členov poroty mal k dispozícii 10 bodov pre kapely zo Západu a 10 bodov pre kapely z Východu. Body šesťčlennej poroty sa zrátali a kapely s najvyšším počtom bodov postúpili do semifinálových kôl.

Semifinále divízie Západ sa uskutoční v sobotu 7. marca 2015 v Bratislave v klube U Očka. O týždeň neskôr (14. marca 2015) sa uskutoční druhé semifinále, divízie Východ v Košiciach v klube Deja Vu. Z oboch semifinálových kôl, kde sa predvedú semifinalisti naživo, postúpia tri najlepšie kapely do finále, ktoré sa uskutoční v sobotu 18. apríla v Banskej Bystrici v Novom Tartarose.

Postupujúce skupiny:

Divízia Východ:
1. WASTAGE (Thrashcore Metal – Košice) 38 bodov, 2. AINT (Modern metal – Banská Bystrica) 33 bodov, 3. MEREDITH (Metalcore – Košice) 32 bodov, 4. THE SEARCH (Melodic death metal – Prešov) 31 bodov, 5. LAST CHANCE (Metalcore/Hardcore – Poprad) 30 bodov, 6. RENAISSENSE (Progressive metal – Rožňava) 28 bodov.
Náhradník v prípade odstúpenia niekoho zo súťaže: GRASSITY (Death metal – Stropkov) 26 bodov.

Divízia Západ:
1. REVENGE DIVISION (Death/thrash metal – Považská Bystrica) 38 bodov, 2. ONE SECOND HOTEL (Progressive/alternative metal – Bratislava) 35 bodov, 3. FISHARTCOLLECTION (Hardcore/Crossover – Trnava) 33 bodov, 4. MORNA (Progressive death metal – Nová Dubnica) 26 bodov, 5. TYPHOID (Death metal – Prievidza) 19 bodov, 6. FISHFACE (Alternative metal – Trenčín) 17 bodov.
Náhradník v prípade odstúpenia niekoho zo súťaže: FACE OF AGONY (Thrash metal – Púchov) 17 bodov.

Poznámka: Pri rovnosti bodov v prípade kapiel FISHFACE a FACE OF AGONY rozhodol o postupujúcej kapele záverečný rozstrel porotcov, kedy štyria hlasovali práve za kapelu FISHFACE.

Porota v ďalších kolách vyberie jednu z týchto kapiel, ktorá si po RUST2DUST, MIDNIGHT SCREAM A ANSTRATUS zahrá v lete na legendárnom Wackene! Šancu na víťazstvo má každá jedna z vybratých kapiel!
Promo text: Stanislav „Stillborn“ Černák

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj