Rachot týždňa – Čo nás zaujalo VIII

Nový rok sa pomaly prehupol do svojho druhého mesiaca a všade okolo nás číhajú rôzne nástrahy, či už ide o vločky veľké ako dlaň alebo rôzne závažné rozhodnutia. Nedeľa je tým dňom, kedy človek načerpáva potrebnú silu pred následujúcim a nevyhnutne sa blížiacim týždňom, ktorý ho šetriť veru nebude. A ako lepšie načerpať trocha sily ako skrz hudbu? Možno spánkom, ale ten kašľať, radšej zvoľme hudbu a ponorme sa do noviniek minulého týždňa!

Niekedy človek musí takmer neveriacky krútiť hlavou nad zvláštnymi kolaboráciami, ktoré splodí metalová scéna. Kto by bol pred niekoľkými rokmi tušil, že MELECHESH z ďalekého východu spoja sily s Max Cavalerom (SOULFLY, Ex-SEPULTURA, CAVALERA CONSPIRACY) z ďalekej… južnej Ameriky? Zdá sa však, že láska k etnickým prvkom v metalovej hudbe prekonala tieto diaľavy a mi sa môžeme tešiť zo skladby „Lost Tribes“, ktorú MELECHESH tento týždeň zverejnili. A ak to aj nebola láska čo tentokrát spájala, pravdepodobne to bol Nuclear Blast. Ale nebuďme konšpirační…

Nový a naozaj podarený, takmer TOOLom zapáchajúci videoklip vydali američania BOYFRNDZ, ktorí nás vďaka nemu znova presviedčajú o tom, že nie je nič desivejšie ako bábiky a malé deti zasadené do pochmúrneho prostredia. Videoklip kapele pripravil akýsi Joshua Mahesh Kost, a jeho práca so stop-motion animáciou je famózna, o to viac, že vizuál neskutočne sedí k hudbe, ktorá je jednoducho zvláštna. Pre fanúšikov psychedélie a podobných vecí. Skladba sa volá „Make Believe“ a album „Breeder“ je síce vonku už nejaký ten čas, avšak takéto veci sa oplatí pripomenúť.

Máte chuť na jedenásť minút fínskeho metalu vrcholnej kvality? V tom prípade Vás potešíme, pretože fínska kapela BARREN EARTH vydáva po 3 rokoch nový album, ktorý nazvali „On Lonely Towers“. Skladba má veľmi príjemný retro nádych a aj keď je škoda, že v kapele už nepôsobí Mikko Kotamäki (SWALLOW THE SUN), ale nový spevák Jón Aldará sa k aktuálnej forme kapely hodí o kúsok viac. Posúďte sami a vypočujte si skladbu „On Lonely Towers“, stojí to za to.

Pre milovníkov čierneho kovu bude radostnou novinkou nová skladba od nórskych URFAUST. Tím tento rok vyjde nové EP-čko „Apparitions“ a skladbu „The Healers“, ktorá sa na ňom objaví si môžete vypočuť nižšie. Pripravte sa na veľkú dávku black metalovej atmosféry zasadenej do pomalého, všetko nivočiaceho tempa.

Z hĺbky ľudskej mysle povstali nováčikovia z Vancouveru, ktorý si hovoria ID. a ktorých hudba je podľa ich vlastných slov inšpirovaná teóriami Sigmunda Freuda. Eklektický a vskutku zvláštny death metal určite stojí za pozornosť, kapela vypustila zatiaľ iba skladbu „id.entity“ ale už 10. februára sa dočkáme aj debutového EP „Sagittarius A“.

Aby toho východom nasiaknutého metalu nebolo málo, predstavujeme Vám iránskych death metalistov HYPOMANIC. Vypočujte si ich skladbu „Shame Of Pain“ a nechajte sa preniesť do vzdialených krajín, poprípade ak Vám predstavivosť neslúži ako kedysi, tak aspoň do spotených klubov, do ktorých chodíte pozrieť kapely a dať si osviežujúci nápoj.

Správne nadupaný metal na záver nášho článku nám minulý týždeň naordinovali grécka kapela NIGHTRAGE aktuálne pôsobiaca vo Švédsku a to dokonca v Gothenburgu. No uznajte sami, môže existovať metalovejšia kapela? Skladba, ktorú títo páni predstavili sa volá „Kiss Of A Sycophant“ a pochádza z pripravovaného albumu „The Puritan“.

Likeujte, shareujte, komentujte ale hlavne, počúvajte! Tešíme sa na hudbu, ktorú nám prinesie ďalší týždeň a teda aj kapely ktoré ju hrajú… Dovtedy, dovidenia priatelia.

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj