Rachot týždňa – Čo nás zaujalo X.

Aj vy máte pocit, že sa pomaly končí zima? Zdá sa akoby nízke teploty pomaly stúpali do znesiteľných úrovní a aj zrážok akosi ubudlo za posledný týždeň (ak teda nebývate pri horách, tam sa tomuto fenoménu pravdepodobne nevyhnete). A možno dokonca skrz toto zjarievanie sa pociťujete optimizmus vo Vašom vnútri, srdci. Nemajte strach, sme tu znova s rachotom týždňa a tento optimizmus vyženieme neprimeranou dávkou metalovej a rockovej muziky. Hlavne metalovej. A sľubujem, že nabudúce nezačnem úvodné slovo počasím, musím uznať, že to je aj na mňa enormne zúfalé. Poďme ale na to!

Holandské trio skrývajúce sa pod nevinným a skromným názvom THE MONOLITH DEATHCULT sa po dvoch rokoch vracia na scénu a to veru vo veľkom štýle. Nové EP-čko „Bloodcvlts“ evokuje rituálne tendencie a motívy, ktoré momentálne fičia v európskom extrémnom kove a TMD sa podarila po hudobnej stránke zaujímavá fúzia old school death metalu a… moderného death metalu. Naozaj, veď si vypočujte ak sa Vám toto tvrdenie zdá pritiahnuté za vlasy.

Znakom vynikajúcej kapely je to, že je svojská, nenapodobiteľná a samozrejme aj dobre znejúca. Aj keď nemáte vzťah k portugalcom MOONSPELL, musíte uznať, že táto kapela je skutočne výnimočná. Kapela chystá nový album a tento týždeň vydala tretí singel nazvaný „Breathe (Until We Are No More) a my Vám môžeme túto srdcervúcu skladbu iba vrelo odporučiť. Album „Extinct“ výjde 17. marca pod Napalm Records.

My metalisti sa považujeme za veľmi tolerantných a ctíme si našu otvorenosť a schopnosť neodsudzovať niečo, čo nás samých neoslovuje. FUCK THAT!!! Vypnite všetky tie svoje technické alebo atmosferické zženštilosti a pustite si nejaký poriadny power metal! A ak máte gule a nebojíte sa kože, tak Vám odporúčame.. nie PRIKAZUJEME!!! novú skladbu švédskych LANCER s názvom „Behind The Walls“. Nového počinu sa dočkáme 10. apríla a o jeho distribúciu sa postará Despotz Records a ponesie názov „Second Storm“.

PAPA ROACH sú djent. Normálne so všetkými potrebnými klišé, zasnený obal, moderný fond, trhavé rytmy, zdelayované moderné clean leady a precítený spev. A sterilný zvuk. Ale v skutočnosti, ono to znie celkom dobre! Vypočujte si ukážku z ich nového albumu „F.E.A.R“, ktorý vyšiel 27. januára pod „Eleven Seven Music“.

Gitarista amerických BORN OF OSIRIS Lee McKinney sa pochválil tento týždeň skladbou zo svojho sólo šuplíka nazvanou „Skylasher“. Skladba je vlastne takou modernou progmetalovou poctou gitarovým hrdinom a zároveň formuje aj LEE-ho resumé ako hudobníka. Dobrá skladba pre milovníkov inštrumentálneho a sólami prešpikovaného metalu so silnými neoklasickými vplyvmi.

Ak sledujete aktuálne dianie na metalovej scéne v Česku a Slovensku, nemohlo Vám uniknúť meno CULT OF FIRE. Títo česko-slovenskí black metalisti žnú momentálne úspech nielen na domácej pôde a dvaja členovia tohto pojmu sa rozhodli medzičasom si spríjemniť čas a spraviť nahrávku o pohrebných rituáloch rôznych kultúr vo svojom projekte, ktorý nazvali DEATH KARMA. Vypočujte si novinku „The History Of Death And Burial Rituals Part I.“ v celej svojej kráse na bandcampe. Ideálne čo najskôr, pretože to naozaj stojí za to.

Ako posledných si dnes predstavíme death metalových a technicky zručných ABIOTIC a ich skladbu „Cast Into The Depths“ z novinky „Casuistry“. Skladba je trefou do čierneho pre každého, kto má rád technický death metal ale zároveň aj dobré melódie. Metal Blade vydá tento skvost už 21. apríla.

Ďakujeme za pozornosť, dajte nám vedieť, ktoré skladby z dnešného Vás zaujali alebo sa s nimi podeľte so svojimi známymi a o týždeň sa čítame znova!

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj