„Moje obľúbené koncertové fotografie“ – fotospoveď Mariusa Sachtikusa, 2. diel

K druhému dielu mi to kus trvalo sa prehrýzť skrz všetky eventy a prácu, ktorá ma posledné týždne celkom penetruje. Takže. Tentokrát sa zameriem vo svojom výbere na všeliake blury rozmazané záležitosti, minimal a trochu abstraktnejšie výjavy zo svojho portfólia. Áno! Je tak veľké, že neviem čo všetkom v ňom je alebo už nieje, heh. :D Opäť som mal samozrejme problém vybrať to najreprezentatívnejšie a preto sa hrajme na to, že môj výber je preveľmi náladový a momentálny.

1. Meshuggah, Brutal Assault, Pevnosť Josefov
Ako podľa ich albumu s názvom Koloss som vychytal na jednom z Brutalov vokalistu Jensa. Do výberu sa tesne nespratala jeho portrétovka z Majesticu kde sa podobal na barana s holou lebkou pri svojich vokálnych prejavoch. Mám ich moc rád.
1
2. Rust to Dust
Miesto ani čas tohto koncertu sa v análoch nezachoval ale nieje ani príliš podstatné. Tuším ale že svetlo nebolo žiadna sláva lebo som sa uchýlil k experimentom s dlhšími časmi a na Tomášovich vlasoch to celkom zafungovalo. Inak veľký sympaťák, pozdravujem :)
2
3. Anathema, Palác Akropolis, Praha
Nedávna Anathema v Prahe potrebovala jeden z väčších klubov. Ten bol však tak či tak natoľko natrieskaný, že väčšinu času som strávil užívaním si koncertu a snaženia sa niečo si povšímať lebo vtedy som písal aj report. Z diaľky boli peknou možnosťou minimaly. Tento vznikol z vedľajšej miestnosti cez pootvorené dvere. Už sa tuším ani nemohlo fotiť, takže taká nelegálna zároveň :)
3
4. Pain of Salvation, Gasometer, Viedeň
Predkapela Opethu, kvôli ktorému som cestoval z Bystrice do Viedne aj keď som ich nemal nikdy rád. Ale chcel som vidieť live a nafotiť ich. Tuším práve tam na nich nevzniklo nič čo by stálo za reč. A hrali fakt hrozne vtedy :) Nesvietili tiež dva krát slávne, musel som ísť na dlhšie časy často. Táto fotografia vznikla so setových sklom ešte. A nech mi nikto nehovorí, že sú nepoužiteľné :)
4
5. Brainscan, bubenícky konkurz, Klub 77, Banská Bystrica
Nerovnomerné nasvietenie mi umožnilo tento celkom raritný výsledok. Niečo podobné sa mi podarilo asi už len raz dlho po tomto. Nejedná sa samozrejme o žiadny fotoshop, ako majú niektorí radi sa tým oháňať. Špecialne efekty a hodiny úprav však viete koho myslím ;) No a v spoločnosti chalanov skenovačov je Matúš Molitoris.
5
6. Brainscan, krst CD Reflections, Klub 77, Banská Bystrica
No rozmýšľam, že to bude vyzerať ze sedím iba v Bystrici kua. Opäť Brainscan teda, z rovnakého klubu ale tento moment mám fakt rád keď Cremo ukazoval tuším na Filipove sólo a Handrush sa z môjho uhla tam nejako vyskytol a náhodne a takto skvelo doplnil kompozíciu.
6
7. Amon Amarth, Majestic, Bratislava
Skutočne zašumená, rozmazaná a o to viac atmosferická záležitosť. Veľmi stará fotka a keď sa na ňu pozerám aj s odstupom stále sa mi páči. Jediná škoda, že RAW originál padol za obeť chybnému HDD :(
7
8. Obscure Sphinx, Praha
Wielebna je jedna skutočne krásna a charizmatická žena, ktorú je vždy radosť vidieť na pódiu. Kopa dymu a málo konkréte zachytenie ešte podtrhlo jej zmyselnosť a tajomno. Na tomto koncerte sa fotilo náročne ale o to zaujímavejšie. Malo svetla a pekelný stroboskop.
8
9. Neznáma kapela z neznámeho miesta
Tu si už tiež vôbec nepamätám o koho šlo ale zdá sa mi, že boli z Poľska. Ak niekto poznáte rád doplním názov. Ďalšia dlhá expozícia, v ktorej sa podarilo uchovať tú trošku tváre a oka. V tom čase som experimentoval asi o niečo viac ako teraz, musím sa nad sebou zamyslieť a kúsok zas odtrhnúť z reťaze.
9
10. Topfest
Fanúšik z koncertu Doomas, keď hrali na Topfeste prvý krát. Bola zima a blato a vlhko a neskorá noc posledného dňa. Ďalej od pódia skoro nikto nebol, až na osamoteného fanúšika, ktorý sa kýval vo vetre a pražilo do neho jedno silné bodové svetlo, ktoré umožnilo vznik akoby malej planétky stratenej v tme.
10
Podporte Mariusa na jeho webovej stránke www.sachtikus.com alebo na jeho facebookovej stránke. Predchádzajúci diel si môžete pozrieť tu. Pokračovanie už onedlho!

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj