Švédska legenda Therion potvrdila domáci support na koncerte v Bratislave.

o-z--therion-Priory-of-Kliffoth---Symfonica-Slovakia
Úspešná švédska symphonic metalová skupina Therion vystúpi prvýkrát v Bratislave. Avizovaný support v podobe poľskej doom metalovej legendy Lacrima sa rozrastie aj o podporu z domácich radov. Manažment Therion-u dal zelenú slovenskej metalovej skupine Tristana. Tušíme prečo.

Tristana odohrala viacero letných festivalov s bývalým spevákom skupiny Therion, Matsom Levénom. Ten začal s Therion-om koketovať v roku 2003, keď jeho charakteristicky zachrípnutý hlas obohatil albumy Lemuria a Sirius B. Mats nebol žiadnym objavom na metalovej scéne. Skúsenosti z veľkých svetových pódií, ktoré odohral s virtuózom Yngwie Malmsteenom, ho predurčovali byť v Therione hlavným spevákom. To sa aj v nasledujúcich rokoch udialo a vyvrcholením všetkého bol album “Gothic Kabbalah“. Matsove nesporné kvality a charizma dodali albumu osobitný šmrnc a pieseň “ Son Of The Staves Of Time“, patrí dodnes medzi komerčne najúspešnejšie počiny kapely.
Mats Levén opustil skupinu Therion v roku 2007 a v súčastnosti je spevákom úspešných zoskupení Candlemass a Gus G. Tento rok mnohých príjemne šokovala jeho spolupráca so slovenskou kapelou Tristana. Tá po vydaní svojho tretieho albumu “Virtual Crime“ u talianskeho vydavateľa Bakerteam Records prehovorila bývalého speváka Therion na niekoľko letných festivalov a spoluprácu na nasledujúcom albume.
„Ďakujeme promotérovi koncertu Therion za túto výbornú príležitosť, “ povedal spevák skupiny Tristana, Peter Wilsen. „Počas dlhých ciest na letné festivaly, sme sa s Matsom rozprávali o jeho bývalých skupinách, vrátane Therion-u. Aj preto nás nesmierne teší a vážime si, že môžeme byť súčasťou tejto veľkolepej show. Organizátor koncertu Therion sa s Matsom zoznámil počas koncertu Nightwish v Banskej Bystrici, kde sme tiež vystupovali. Manažmentu skupiny Therion, už potom stačila iba informácia, že s nami vystupuje Mats a bez problémov nás potvrdili. Očakávame výbornú atmosféru, Už aby to bolo,“ dodal Peter Wilsen.

Skupina Therion vznikla v roku 1987. Takmer každý album je iný a je ťažké ju zaškatulkovať do určitého štýlu. Jej vplyv na vývoj gothic a hlavne symphonic metalu je však obrovský. Počas takmer tridsaťročnej existencie nahrala skupina Therion pätnásť štúdiových albumov, tri EP, štyri koncertné albumy a päť kompilácií. Viacnásobné svetové turné a rôzne ocenenia urobili z tejto švédskej kapely legendu. Ich live vystúpenia sú nevšedné a kvôli divadelnému podtónu príťažlivé pre diváka. Ich historicky prvý koncert na Slovensku sa uskutoční 18. októbra 2015 v bratislavskom MMC. Vstupenky na túto jedinečnú show si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.sk, vo všetkých pobočkách Slovak Telekomu.
http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/3299/therion–special-guest




Zdroj: Priory of Kliffoth – Symfonica Slovakia, o.z.

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj