Koncert – 20 Years of ABSTRACT, 20.-21. 11. 2015, BANSKÁ BYSTRICA – Tartaros RC

20 Years of ABSTRACTSlovenská prog/instrumental metalová legenda ABSTRACT sa dožíva významného jubilea na svojej hudobnej ceste – 20 rokov existencie. Túto udalosť oslávi v rodnej Banskej Bystrici a to na dvojdňovej koncertnej akcii.

Za miesto činu si Banskobystričania vybrali svoje rodisko a domovský stánok Tartaros RC. Oslava ich 20-ročnice pritom, nie náhodou prebehne hneď v dvoch dňoch: 20.-21. novembra 2015. Kapela totiž zahrá dva plnohodnotné setlisty. Ako prezradil frontman, líder a doprovodný gitarista kapely, Peter „Lego“ Lengsfeld, kým v piatok sa ABSTRACT zamieria na svoj zatiaľ posledný, najprepracovanejší album „Lightheory“, tak v sobotu to zas odpáli výberom najväčších hitov z čias minulých.
V zostave „Abstracťákov“ figurujú okrem spomínaného Lega aj basák Julo Tomáš, lead gitarista Matej Húšťava a bubeník Juraj Drugda. Na oslave si však niekoľko skladieb prídu s kapelou zanôtiť aj dvaja významní bývalí členovia, gitarista Paul Gáblik a klávesák Milosh Fábry.

V pozícii hudobných hostí príde zagratulovať celá plejáda vynikajúcich, prevažne slovenských kapiel. V piatok to budú legendárni deathmetalisti DEMENTOR, power/thrashoví MIDNIGHT SCREAM, domáci matadori GAZDASGRIND i mladíci DEAD GARDEN.
V sobotu sa zas predstavia melancholickí gothici z HECATE, vysoko spriaznení sú aj BRAINSCAN s ich groove/metalcore, progressive rockoví RECONCERN a napokon i jedna partia z Čiech – experimentálni temniaci RETURN TO INNOCENCE.

Miestom činu tohto jedinečného klubového koncertu je Banská Bystrica – Tartaros RC. Začiatok vždy o 19:00.
Dvojdňové vstupenky v predpredaji za cenu 7 € je možné rezervovať na maily abstractinstrumental@gmail.com. Jednodňové vstupenky na mieste budú za 5 €. Na každého platiaceho čaká pri vstupe aj welcome drink.

Viac informácií na www.abstractband.eu a na FB evente: www.facebook.com/140222289658763.

PR: Marek „Fajo“ Falat | Betrayers Of Blood

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj