Report – God is an astronaut (21.10.2015 – Bratislava – Randal klub)

helios

Jesenné počasie dokáže človeku navodiť aj jemné depresie – avšak na tieto pochmúrne nálady k nám na pomoc priletela írska parta pozitívne naladených ľudí a priniesla energiu do bratislavského klubu Randal.

Koncert samotný, mal jemne posunutý harmonogram – z bližšie nešpecifikovaných dôvodov museli zavolať náhradného bubeníka, ktorý ešte v deň konania koncertu s radosťou naskočil do lietadla a priletel na Slovensko (za čo zožal aj potlesk od divákov).

Čo ma trocha prekvapilo, že kapele nerobila žiadna iná skupina support, hoci dva dni predtým na vystúpení vo Viedni s nimi hrali slovenský postrockový majstri “The Ills”.

Setlist kapely bol z polovice zložený zo starých známych skladieb a druhá polka bola venovaná odprezentovaniu ich najnovšieho albumu  “Helios | Erebus”. Naozaj ma potešilo počuť nové skladby, z ktorých miestami dýchali “djentové” prvky a samozrejme každého fanúšika potešilo počuť pecky ako napr. “Forever Lost”. K výkonu kapely môžem dodať ako vždy, že to bolo skvelé a energické. Zvuk bol príjemne nastavený a človek nemal problém s identifikáciou jednotlivých nástrojov. Napriek kratšej dobe trvania celého koncertu ( keďže predkapela nebola), hodnotím túto akciu ako vydarenú a predsa – každé jedno vystúpenie GIAA je skvelý zážitok a balzam na dušu.

Tešíme sa nabudúce !

Video: Lukáš Németh

Avatar photo

Autor: Vaco

Zdieľaj