SUPERCELLAR FLESHSTORM už o dva týždne!

Milovníci death metalových melódií si určite prídu na svoje v piatok 30.10.2015 v Banskej Bystrici. Koncert sa bude konať ako inak, v najvychytenejšom banskobystrickom podniku – Rock club Tartaros. Pódium si rozdelia pol na pol Slováci s Čechmi, takže zostáva nám už len predstaviť vystupujúce kapely.

Z neďalekého susedného mesta Zvolen (aj keď nie všetci sú priamo z tohto mesta) nám svoju technickú smršť predvedú The Infinite Within. Myslím si, že ich netreba nejako zvlášť predstavovať. Ak by ste však náhodou netušili o čo ide, očakávajte technickú death metalovú jazdu, inšpirovanú hlavne US technickým death metalom na spôsob Origin, alebo Nile. Ešte v minulom roku sa chalanom podarilo vydať prvé CD nazvané Bestial Void Inevitability. Kapelu ste mohli vidieť na mnohých menších i väčších koncertoch po Slovensku aj v Čechách. V piatok si teda zahrajú pre časť z nich na „domácej pôde“.

Druhými zástupcami zo Slovenska sú nitrianski Empyrion. Kapela sa charakterizuje ako black-death metal. Skladá sa až zo šiestich členov (gitary, basgitary, klávesy, spev a bicie). Ich hudba a debutový album oslovil mnohých fanúšikov a zožal samé dobre ohlasy. Podľa môjho arogantného názoru, môže byť ozvučenie tejto skupiny pre zvukára poriadny challenge. Na ich septembrovom koncerte v Považskej Bystrici, kde ich videl kolega z MetalExpressu sa zvuk aj koncert vydaril, takže uvidíme, čo prinesie Banská Bystrica. Už dávnejšie sa šepká, že Empyrion pracuje na novom materiály. Nechajme sa teda prekvapiť, či z neho niečo nezaznie práve v Banskej Bystrici.

Priamo z českej metropoly prídu technickí mágovia Heaving Earth. Skupina tento rok vydala nový album nazvaný Denouncing the holy throne, vydaný u českých Lavadome Productions. Nový počin sa stretáva s veľmi pozitívnymi reakciami. Recenziu na ich nový album si môžete prečítať aj na stránkach MetalExpressu. Štýlovo ide o technický prepracovaný death metal na spôsob Immolation, či Morbid Angel. Zostavu Heavig Earth tvoria výborní hudobníci, ktorí pôsobili a pôsobia aj v ďalších českých kapelách (Brutally Deceased, Ingrowing, Shampoon Killer, Despise atď.). Vidieť ich na živo je hudobný zážitok!

Druhá česká kapela, ktorá na koncerte vystúpi, je stálica na scéne z Týnca nad Labem – Elysium. Založili ju už v roku 2003 a od vtedy sa aj napriek niekoľkým personálnym zmenám ustálili v päťčlennej zostave (dve gitary, bicie, basgitara). Snáď najbližšie sa ich hudba dá charakterizovať ako melodický death metal. Časté sú gitarové sóla, veľa melódií, pomerne dobre zrozumiteľný, no skôr „uškriekaný“ ako hlboký vokál. Občas si vokalista aj zarecituje, občas použije čistý vokál, stredné tempá sa striedajú s rýchlymi. Posledný album skupine vyšiel v roku 2009, no pomaly sa dokončuje materiál aj na nové CD. Na koniec roku 2014 sa Elysium potykalo opäť s personálnymi zmenami, takže do Banskej Bystrice už prídu v najnovšej zostave. Elysium je však okrem svojej hudby známa aj tým, že od roku 2007 organizuje každoročne festival menších rozmerov, nazvaný „Tynecký Mazec“ – http://www.tyneckymazec.com/, ako naznačuje názov, koná sa v Týnci nad Labem.

Ak by som mohla vniesť trochu osobného názoru k tejto akcii, rada by som Vám týmto spôsobom odkázala, že každá z týchto kapiel má v sebe veľký kus originality a dovolím si tvrdiť, že personálne ide v zostavách o skvelých hudobníkov. Pokiaľ môžete, návštevu tohto koncertu pred Halloweenom určite nevynechajte!
12079242_10205404173763487_718957278127513397_n
Line up:
THE INFINITE WITHIN – Tech Brutal Death Metal
https://www.facebook.com/TheInfiniteWithin

ELYSIUM – Death Metal (Týnec nad Labe) Elysium metal
https://www.facebook.com/elysiumcz?fref=ts

EMPYRION – Atmospheric Death Black Metal EMPYRION
https://www.facebook.com/empyrion.band?fref=ts

HEAVING EARTH – Death Metal (Praha) Heaving Earth
https://www.facebook.com/heavingearth?fref=ts

Dátum: 30.10.2015
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/1056259521053312/
Vstup: 4 EUR
Začiatok: 19:00
RC Tartaros: https://www.facebook.com/rcTARTAROS

Promo text: Mrtvolka

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj