Impetus Vagi alebo Útok na Váh v Seredi!

12792097_427256657471213_5359365910578725052_oPamätáte si ešte na podobne nazvaný koncert v Trnave? Išlo o “Impetus Tyrnaviensis” alebo v preklade útok na Trnavu. Tento krát sa bude útočiť na Váh, a to v meste Sereď. Pozývame Vás všetkých na koncert slovenských metálových kapiel rôznych štýlov, ktorých bližší popis uvádzame nižšie.

Manyac (Thrash metal – Sereď)
bandzone.cz/manyac
História tejto thrash metalovej úderky sa začína v roku 2009 v Seredi. Rok 2010 sa niesol v znamení prvých koncertov a nahrávania dema, ktoré vyšlo pod názvom „There In The Dark“. Po niekoľkých personálnych zmenách, ktoré našťastie kapelu nezlomili, skladajú Manyac od roku 2015 nové piesne, ktoré určite zaznejú aj na sobotňajšom koncerte.

Žriebädlo (Black metal – Sereď)
bandzone.cz/zriebadlo
To isté mesto (Sereď) prialo v roku 2012 vzniku black metalového projektu. Súčasná zostava Žriebädla sa vyformovala do roku 2014 a dnes sa skladá z piatich hudobníkov. Zatiaľ ich repertoár tvorí set niekoľkých piesní, ktoré už stihli predstaviť na koncertoch v rôznych slovenských mestách. Snáď sa už čochvíľa schyľuje k vydaniu debutu. Bubeník Tomáš má sobotňajší koncert organizačne pod palcom, rovnako ako aj akciu In Memoriam III, o ktorej bude na našich stránkach ešte reč!

Down to Hell (Melodic Black metal – Malacky)
bandzone.cz/downtohell
Táto horda z Malaciek vznikla už v roku 2006. Ich hudba je postavená na ostrých kontrastoch melodického ženského spevu v kombinácii s mužským growlom. Zároveň dbá kapela aj na image ako vystrihnutý z black metalových videí, takže o vizuálnu stránku koncertu je tiež postarané. Down to hell v minulom roku pokrstili aj album “V zajatí temnoty”. Od začiatku roku 2016 koncertujú po Slovensku a v Čechách. Ich mini turné má názov – Dark and Loud, ktoré má ešte posledných pár zástavok v Košiciach (9.4) a v Brne (14.5.).

Immorality (Thrash/Death metal – Hoste)
bandzone.cz/immorality
Posledná kapela koncertu útočiaceho predovšetkým na Váš sluch je thrash-death metalová stálica z Hoste. Immorality sa skladá zo štyroch kusov hudobníkov, pozbieraných z rôznych kútov trnavského kraja. Je to partia veselých chlapíkov, ktorí si hrajú proste to svoje (čiže death metal s prvkami thrashu). Ich piesne si môžete vypočuť na bandzone. Členovia tohto zoskupenia sú aj organizátormi lokálneho mini letného “festivalu” Pečénkou a žalúdkom vo Voderadoch, ktorý sa v minulom roku dočkal už štvrtého pokračovania.

Dátum: 19.3.2016
Miesto: Sereď, Camping
Vstup: 2€
Začiatok: 19:00
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/222089901474673/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj