Nové číslo tlačeného Cremation Zine XIII je vonku!

8794_999135870170461_1952272610541974770_nTlačený Cremation zine č. 13 je už par týždňov vonku. Hoci doba boomu tlačených zinov je už za nami, o to viac poteší, ak sa nájdu ľudia, ktorí sa na takýto projekt podujmú. Ak ste ešte o tomto periodiku nepočuli, máte radi starý spôsob distribúcie informácii k fanúšikom metálu, či už len pre ten pocit, že držíte v ruke tlačovinu, určite nebudete banovať. Zine je zameraný hlavne pre všetkých nadšencov UG z radov smrtiaceho kovu, či grindu. Tento plátok majú na svedomí dokopy len traja ľudia, Roman Chocholáček, jeho priateľka, ktorá mu koriguje texty a od tohto čísla pôsobí v Cremation zine aj novopečený redaktor Adam. Zine vychádza s periodicitou zhruba každé tri mesiace.

Nové číslo je obsahovo nabité množstvom rozhovorov s domácimi aj so zahraničnými kapelami, recenziami, farebnými reklamami na distrá kapiel, časopis Pařát, či labely (Support Underground). Z rozhovorov spomeniem len niektoré napr.: DEHYDRATED (death metal, SK), EMBRIONAL (Technical Death Metal, PL) LAID TO WASTE (Thrash Metal, CZ), NAHUM (Death / Grind, CZ), GAZDASGRIND (Death / Grind, SK), ENEMA SHOWER (Porno Gore / Grind, SK), Support Underground (český label), OBSCURE SPHINX (Sludge / Doom / Post Rock, PL) a mnohé ďalšie.

Novou rubrikou je „Nová krv“, kde sa Vám v tomto čísle predstavia dve nedávno založené kapely z domácej scény – BLOODCUT (old school Death Metal) z Martina a TRACRIOMY (Slam Brutal Death Metal) z Košíc. Obal tvorí kresba od českého maliara Jiřího Lhoty, ktorý bol použitý na obale To Kill for Skin od kapely FLESHLESS (Death / Grind). Aj s nimi tu nájdete pomerne rozsiahly rozhovor. Prečítate si čo to aj o Histórii a filozofii Death Metalu v rozsiahlejšom článku na pokračovanie. Z recenzií tu nájdete napr. Embrional, Brutality, Demonic Rage, Slaughtbbath, Malokarpatan, Korium, Evil, Majster Kat, Catastrofy a kopu ďalších.

Myslíme si, že takúto aktivitu sa určite oplatí podporiť, pretože veľa fanzinov tu už nemáme!

Kontakty a bližšie informácie:
http://www.cremationzine.blogspot.sk
https://www.facebook.com/Cremation-zine-102080019876055/
cremationzine@outlook.com

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj