Koncert – NOVEMBRE (IT) + ISOLE (SWE) + SHORES OF NULL (IT) – 14.09.2016, Bratislava, Randal Club

Novembre-2016-poster-SKPo 9-ročnej odmlke a po prvý krát k nám na Slovensko v rámci európskeho turné prichádza gothic/death/doom metalová legenda z Talianska, kapela NOVEMBRE. Zoskupenie si svojím podmanivým atmosférickým metalom, nabitým emóciami a zasnenými nostalgickými náladami, získalo na scéne silnú pozíciu a taktiež početnú fanúšikovskú základňu už počas 90-tych rokov albumami ako „Arte Novecento“, či „Classica“. Ich hudba je ako život sám – sú v nej všetky emócie, s ktorými sa človek stretáva počas života – láska, hnev, smrť, nádej, zúfalstvo ale aj radosť, a to všetko obalené v špecifickom, nezameniteľnom hudobnom rukopise, ktorý je pre NOVEMBRE tak typickým. Kapela, ktorá funguje na scéne už od roku 1993 a má na konte 8 radových albumov, v minulosti vystupovala v úlohe supportu takých zvučných mien ako KATATONIA, OPETH, PARADISE LOST, či MOONSPELL. V rámci nadchádzajúceho európskeho turné, kde sa kapela po prvý krát objaví v úlohe headlinera, bude prezentovať svoj úplne nový, v poradí 8-my album s názvom „URSA“, ktorý získava po celom svete jednu výbornú kritiku za druhou.
Na európske turné vyrážajú spolu so švédskou doom metalovou kapelou ISOLE. Títo ostrieľaní švédski majstri oslávili svoju 25-ročnú existenciu na scéne roku 2014 svojím v poradí 6-tym albumom „The Calm Hunter“. Hlavným identifikačným prvkom tejto kapely sú ťažké, miestami epické doomové riffy s jedinečnými vokálnymi harmóniami, okorenené growlami a jemnou progresivitou.
Doprovod týmto dvom kapelám budú robiť talianskí SHORES OF NULL – kapela, ktorá vznikla v roku 2013, s cieľom preskúmať temnú stránku metalovej hudby, absorbujúc prvky z gothic, doom, death a black metalu. Na konte majú debut z roku 2014 s názvom „Quiescence“, ktorý získal množstvo pochvalných recenzií a ktorý sa bude prezentovať na tomto nadchádzajúcom turné.
Na bratislavskej zastávke tohto turné zabezpečí lokálny support atmospheric metalová kapela APRIL WEEPS, ktorá je známa svojimi energickými a dravými vystúpeniami. Po obdržaní pochvalných kritík na debutový album „Outer Calm, Pain Within“ z roku 2013 a množstve odohraných koncertoch po boku takých etablovaných kapiel ako IN MOURNING, SATURNUS, či DRACONIAN, kapela momentálne komponuje skladby pre svoj druhý album, z ktorého zaznejú najnovšie kúsky po prvý krát práve na tomto koncerte. Bude to zároveň jediný koncert, ktorý má kapela na tento rok naplánovaný, takže si ich určite nenechajte ujsť.

Link na FB EVENT

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj