OBSCURE SPHINX / HOLOTROPIC / DYSANCHELY / OHEN at FUGA

“Without music, life would be a mistake.”
― Friedrich Nietzsche

Ó áno, pri doslovnom preklade je to tak, ale ja Vám to ctení metalisti sparafrázujem s prímesou pocitov zo sobotného koncertu. Takže:
„Neisť na koncert Obscure Sphinx, by bola životná chyba“
― Primitív

Ohen, Dysanchely, Holotropic, Obscure sphinx (74)

Takže asi už tušíte kam to bude smerovať, ale teda všetko poporiadku.

 

V tento večer sa nám ukázali 4 zoskupenia s krvnou skupinou „Metal pozitív“,
sem tam sa sálou mihol riadne opitý primitív,
švárnych diev moje oko zahliadlo mnoho a ….sorry, už jebem na to :)

 

Prvá kapela, ktorá sa nám v tento večer ukázala boli OHEN z Trnavy. Čo ma hneď zaujalo bola prítomnosť kontrabasistu a huslistu. Práve živé husle boli príjemným spestrením tohoto večera a hoci nie som fanúšik symphonic black metalu, tak kapela predviedla dobré vystúpenie v ktorom sme mohli nájsť pasáže naplnené emóciami.
Čo by som vytkol boli čisté vokály v podaní speváka. Neviem, či to bolo spôsobené zlým odposluchom, každopádne speváčka to zvládla výborne, takže toto „žezlo“ by mohlo byť kľudne prenechané iba na ňu. Kapela mala snahu aj o vizuálnu prezentáciu, ale to nebolo dotiahnuté tak ako by malo/mohlo. Takže malá rada ak si smiem dovoliť – ak si už idete maľovať warpaint a aj sa vizuálne prezentovať, tak je naozaj vhodné ak sa všetci vzájomne počmárate a aj zosúladite s oblečením, inač to vypadá …zle :)

 

 

Deathmetalový víchor zavial (znova) z Trnavy a to v podaní kapely Dysanchely. Kapela známa na SK / CZ scéne, kapelka, čo má už za sebou čo to odohrané. Hudobne bolo vystúpenie naozaj dobre podané, čo vyústilo do „pogovačky“.Trochu zamrzela absencia života na pódiu. Ak by som vedel vynikajúco kresliť, tak by som určite stihol nejaký ten portrét / figúru :)

 

Ohen, Dysanchely, Holotropic, Obscure sphinx (39)

Holotropic – kapela ktorá urobila veľké BUM na našej scéne. Prečo? Lebo to, čo hrajú je naozaj popiči a zasluhuje poklonu. Síce už nepočítam koľko krát som ich videl, ale zakaždým si ich vystúpenia užijem. Tento krát sa ukázali v obmenenej zostave. Post Veina (speváka) nahradil talentovaný Vladimír, ktorého milujeme a zároveň je členom Metalexpress :). Vlado svoje schopnosti zručného vokalistu potvrdil a jeho hrdelný prejav sa nám zarýval do sluchovodov. Jediné čoho bola škoda, že čisté vokály zanikali a nebolo ich až tak dobre počuť.
Celkovo vystúpenie bolo podľa očakávaní výborné a ľudia si v plných dúškoch vychutnali túto masu tónov v progresívnom šate. Čo dodať? …Nevidel si / nepočul si Holotropic a máš rád progressive? – TAK TO ZMEŇ!

 

 

Najočakávanejšie zoskupenie večera so sebou prinieslo doslova tsunami… Najdokonalejšie hudobné vystúpenie je to, kde sa spojí hudba a vizuál a zatrasie to s vami aj vo vnútri. Myslím, že tento prežitok mal každý jeden človek v sále.  Rozhodne stredobodom pozornosti bola pre väčšinu divákov speváčka, ktorej prejav dokonale dopĺňal mohutný kolos tónov a emócií. Zvyšok muzikantov rozhodne nebol pozadu, z celého vystúpenia sálala profesionalita. Treba poznamenať, že kapela mala naozaj vynikajúco nastavený zvuk, čo bol rozhodne základ pre dokonalý koncert. Najväčšie pecky večera boli (pre mňa) „ThePresence of Goddess“ a prídavok v podobe „Lunar Caustic“. Ak sa v tvojom zozname kapiel čo si nevidel nenachádza Obscure Sphinx, tak 666 z 10-tich metalistov odporúča :)

Ohen, Dysanchely, Holotropic, Obscure sphinx (84)

 

Fotečky nám zaobstarala naša úžasná Werdza a môžete si ich vychutnať v galérií.

 

 

P.S.  – Komentár k dvom odporným opitým ľudom(?) z koncertu edukatívneho rázu:
Ak si natoľko jebnuté opité arogantné hovädo a vidíš že nikto NEMÁ záujem pogovať, znášať dopady tvojho polovládneho tela na svoj chrbát, dopady tvojich rúk na zátylok a kazenie si pôžitku z koncertu, no napriek tomu neustále pokračuješ hoci ti to je dané jasne najavo, že máš dať pokoj…. tak prosím ťa daj si predpísať eutanáziu.
To, že máš kapelu rád a uznávaš ich sa dá preukázať aj ináč než obťažovaním ostatných divákov a robením si hanby. Nabudúce si radšej kúp CD, vinyl, tričko a podpor dobrú vec… a neobťažuj iných počas koncertu.

 

 

Avatar photo

Autor: Vaco

Zdieľaj