Acid Force – Towards the Nuclear Load – SPK Studio – Support Underground 2016 (druhé vydanie)

emkytzcgime8qnt39g-suhynhoikhshaMladej thrashmetalovej kapele z Banskej Bystrice, aktívnej cca 2 roky, vyšlo po deme z roku 2014, EP u českých Support Underground. Okrem predskakovania niekoľkým známejším bandám a obchádzania všemožných undergroundových akcií si títo frajeri vyskúšali aj pocit z hrania na Brutal Assaulte. Za dva roky existencie celkom pekný sumár.

Ja osobne som mal s nimi naživo česť zatiaľ iba raz, asi rok a pol dozadu, keď hrali v Bratislave spolu s legendami Hirax. A tam mi prišli zaujímavejší ako zahraničný support tejto ostrieľanej bandy. Nemal som ich vtedy veľmi napočúvaných a výrazom a aj hudbou mi vtedy veľmi pripomenuli Kreator z ich najsilnejšieho obdobia prvých troch albumov. Proste thrash, ktorý mi sadol ako povestná prdel na šerbel. No ale späť k aktuálnej doske.
a3683366360_10
Jedna taká perlička, ktorú som sa dočítal, keď som si hľadal nejaké info. Vydanie albumu bolo stanovené presne na deň, hodinu, minútu a sekundu 30. výročia výbuchu v Černobyle. Rozhodne zaujímavé. Do hutného thrashmetalového pekla nás zavedie intro skladby Apathetic Devastation, ktoré silne pripomína úvod Hell Awaits od bohov Slayer. No a potom sa to na človeka vyvalí. Guľometné riffy, devastujúce bicie a mocný vokál. Teov vokál mi farbou hlasu pripomenul Davida Vincenta na prvých nahrávkach Morbid Angel, keď ešte nemal (aspoň nie tak výraznú) potrebu spievať o pasení kráv a preháňaní sa po nekonečných prériách. Frázovaním mi zase pripomenul Toma Angelrippera, vskutku dobre namiešaný koktail. Celkovo myslím, že chalani pekne nakombinovali ako americký thrash, tak je tu cítiť aj vplyv nesvätej germánskej trojky. Najvýraznejším songom je podľa mojej skromnej mienky God That Never Existed, ktorý tak nejak vyčnieva nad ostatnými, kvôli nie až tak besnému tempu. A ako som stihol zachytiť, dočkal sa už aj svojho coveru od nejakého týpka na YouTube. Album nemá žiadnu výraznú slabinu, ak by aj niekto niečo našiel, myslím, že vek ich ospravedlňuje. Možno len jedna, tých šesť skladieb sa cez vás preženie rýchlo ako lavína cez horskú oblasť. Čo ale nemožno považovať za škodu, človeka to proste núti si to pustiť znovu.

Vytknúť naozaj nemám čo a vy ktorí ste hladní po poriadnej porcií šťavnatého thrashíku a nepoznáte ešte týchto našľapaných Stredoslovákov, hoďte na nich očkom. Ak sa nič neočakávané nestane, dočkáme sa od nich ešte veľkých vecí.

Hodnotenie: 9/10
Text: Mrkva

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj