Coldblooded Fish – With the Fishes – Support Underground – 2016

Tretím spolkom do partie, ktorý sa ku mne dostal od Support Underground, je Ep With the Fishes od pražských milovníkov rýb Coldblooded Fish. Vodné živočíchy nie sú zvečnené iba v názve kapely, resp. Ep, ale aj v pseudonymoch členov, a šupináči zdobia aj obal albumu. Rok založenia kapely nesiaha ďaleko, aktívni sú od roku 2014 pod názvom Coldblooded Fish, rok predtým niesli ešte názov Snow Landslide. With the Fishes je ich prvotinou, tak si ho trošku priblížme.                                                                                                                                            coldblooded_fish_2016_web_1

Chalanom je zrejme blízky humor a nadsázka, čo je zrejmé hneď pri pohľade na obal albumu a aj po nahliadnutí do textovej náplne.

Album štartuje Underground is Rising, ktorej úvod sa nesie v strednom tempe, ale postupom času sa rozbehne do thrashovej zbesilosti. No ale oproti ich stajňovým kolegom Acid Force alebo Murder Inc. je táto zbesilosť iba mierna. Ako som ich kolegov prirovnával k Protector a podobným kapelám, tak tu by som aspoň ako jemné priblíženie uviedol ranný Anthrax, D.R.I. alebo Suicidal Tendencies, samozrejme v podstatne undergroundovejšom prevedení, kde najmä zvuk nie je nič extra. Práve zvuk pokladám za najväčší nešvár albumu. Proste mi nejak nereže. Fishröder mi ešte hlasom veľmi pripomína Tomáša z Exorcizphobie, možno majú iba podobné farby hlasu, neviem…                                                                                                                                                       with_the_fishes_web_4

Za najvýraznejšie pokladám dvojicu posledných skladieb. Time to go to sleep with the Fishes má slušný ťah na bránu a otvára ju brutálny riff, ktorý sa do vás zakusne ako čeľuste piraní (aby sme zostali v téme). Posledná St. Valentine´s Day Massacre mi príde najzaujímavejšia, pretože sa v nej strieda viacero polôh. Na začiatku to je vybrnkávačka, potom príde thrashová časť, v ktorej mi Fishröderov vokál naprosto sedí, najmä jeho frázovanie mi tu veľmi šmakuje. Zhruba v tretej minúte prichádza melodické sólo, ktoré pripomína Iron Maiden, alebo nejakú podobnú kapelu z NWOBHM. Keď som túto pasáž počul prvý krát, vyčarilo mi to úsmev, ale čím viac som to počúval, tým viac mi to tam pasovalo.

Čo dodať? Album má svoje chybičky krásy, ale myslím, že v kapele drieme potenciál, len ho nabudúce treba popustiť z reťaze naplno.

 

Hodnotenie: 6,5/10

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj