Flesh party 23 – DK Sereď – 25.02.2017

Keď sa na konci roku rozletela správa o pokračovaní vnútornej Flesh párty v Seredi, mnohým srdce poskočilo od radosti. Veď Fleshka (familiárny názov) už patrí medzi akcie so svojou tradíciou, rodinnou atmosférou a večerom dobrej hudby, ktorú nám zakaždým zaobstarajú organizátori. O hudobnú zložku sa nám tentokrát postaralo až osem kapiel zo Slovenska (0N0, Ravenarium, Ramchat, Craniotomy), Čiech (Choked by own vomits, Ahumado Granujo, Kandar) a Nemecka (Stillbirth). Keďže som mala okrem „okukovania“ a počúvania“ kapiel na starosti aj iné veci, žiaľ niektoré vystúpenia som nemala možnosť poctivo odsledovať. Môj report by bol tým pádom neúplný, no našťastie sa tu nachádzala aj posila vo forme fotografky (Urban Paranoia), takže máte možnosť aspoň vizuálne nazrieť na outdoor Flesh party. Ešte predtým mi však dovoľte vyjadriť sa v stručnosti v niekoľkých bodoch k tejto nevšednej párty!
Prostredie
Voľba priestoru v DK bola naozaj výhrou. Napriek tomu, že Kino v Leopoldove bola dlhé roky klasika, ktorá mala v sebe viac UG atmosféry a nostalgicky na ňu budeme určite všetci spomínať, nový priestor má svoje nesporné výhody! Ide o staršiu stavbu z dôb socializmu, ktorej steny aj interiér sa jednoducho nezaprú. Ešte šťastie, že súdruhovia mali obľubu v megalománii aj v menších mestách. Sála totiž svojou veľkosťou môže hravo konkurovať napríklad bratislavskému Randálu. Aj napriek tomu, že sa tu tento večer zišlo okolo 176 ľudí, s kapelami aj 200 – 220, myslím, že aj najväčší vyvrheľ a asociál si mohol okolo seba „postaviť“ dvakrát viac komfortnej zóny, ako je obvyklé. Športovo nadanejší jedinci by tu mohli nabehať aj celkom slušnú hŕstku kilometrov. V skratke, sála je obrovská a volá po väčšej kapele, na ktorú by došlo aj 600 ľudí! Samozrejmosťou je okázalý výčap, šatňa, slušné sociálne zariadenia. Okrem menovaných priestorov sa tu nachádza aj v celku reprezentatívny back-stage, primeraný tejto budove. Mne osobne celý DK Sereď pripomína asi najviac DK Dúbravku v Bratislave, s výnimkou ufrflanej hajzelbaby.

Zvuk
Ku zvuku poviem len, že to bolo perfektné. Myslím, že sťažovať sa nemohla ani jedna kapela! Prajem si takýto zvuk aj na Flesh party open air :).

Nový spevák Craniotomy
Viem, že priestor si zasluhujú všetky kapely, no predsa len, považujem tento bod za jednej z tých dôležitejších tohto večera. Kto sledoval v posledných mesiacoch skupinu Craniotomy, určite zaznamenal, že po dlhých rokoch z kapely odišiel spevák Pygo. Jeho vokál považujem ja osobne za dosť špecifický a pomerne ťažko nahraditeľný. Tento večer sa nám predstavil nový spevák a musím povedať, že čo sa vokálneho prejavu týka, nahradil Pyga excelentne. Jediné, čo by som vytkla je ešte pódiová neokrôchanosť. Keďže však išlo o prvé vystúpenie a nový spevák je ešte mladý, verím, že ďalšie koncerty pokročia aj v tomto smere.

Nevýhody
Fleshka má síce obrovské množstvo pozitív, no jednu menšiu nevýhodu a tou je dostupnosť. Návštevníci majú k dispozícií len málo ubytovacích možností a prvé autobusy na smer Bratislava alebo Zvolen, či Košice, opúšťajú túto destináciu až v ranných hodinách. Zostáva tak ako jedna z možností doprava osobnými autami. Kto nevlastní auto alebo nemá kamarátov s autom, zostáva mu len počkať na prvý spoj. Zlé spojenie možno odradilo práve tých 30 ľudí, ktorí by inak tvorili s nami okrúhlu číslicu v návštevnosti. Riešenie? Napáda ma len exkluzívny Flesh party taxík napríklad do Leopoldova :), poprípade na inú dopravnú tepnu.

Fotky Urban Paranoia

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj