Nový Cremation zine XV nabitý rozhovormi a obsahom!

Ako je dobre známe, marec je mesiacom knihy. Hoci Cremation zine XV vyšiel na sklonku februára, mnohí sa k prelúskaniu celého obsahu dostanú možno až na konci tohto mesiaca, pretože číslo so sebou prináša naozaj veľké množstvo informácií a dokopy až 74 strán. Ako je už zvykom, hlavnou náplňou sú rozhovory, no je tu aj čítanie o historickom vývoji death metalu, či reportáž z festivalu Gothoom. Niekoľko strán je venovaných aj recenziám a nemôžu chýbať ani upútavky na niektoré akcie, a reklamy. Na titulnej stránke je použitý cover z posledného albumu Malignant Tumour – The Metallist.
Samozrejme, titulka nebola náhodná, pretože v tomto čísle sa k slovu dostáva Bilos (frontman Malignant Tumour), ktorý oboznamuje čitateľov napríklad aj o koncerte ku príležitosti 25 výročia od založenia kapely v Ostrave, ktorý sme navštívili aj my (MetalExpress). Reč padla samozrejme aj na nový album.
Noc Besov je už takpovediac tradičná akcia v Banskej Bystrici, aj keď boli v rámci „Noci Besov“ koncerty i v iných mestách. Organizátor týchto koncertov vám predostrie bližšie históriu podujatia a mnohé ďalšie veci. Rubrika „Kronika smrti“ sa tentokrát venuje skupine z východu (Humenné) – Amorbital. Už spomenutá filozofia death metalu sa pretraktuje v článku o Histórii a filozofii death metalu v Európe. Priestor na svoju prezentáciu dostávajú aj české spolky – mladí thrash metaloví Murder Inc. a death metaloví Lupara: The Widowmaker z Prahy.
Kde bolo, tam bolo, bola raz kapela Mordum, ktorá sa zrodila v košickej kotline spolu s ďalšími spolkami z tejto bašty death metálu 90. rokov. O Mordum aj o knihe Please no Disco tonight sa dozviete niečo viac. Na rozdiel od Mordum, ktorí si dali menšiu pauzu, Abortion fičia nepretržito roky rokúce. V minulom roku sa vybrali do Ruskej republiky a čo tam zažili sa dozviete len na stránkach Cremation Zine alebo ústnym podaním, na ktoré sa však netreba spoliehať, lebo čo ak ich nestretnete. Rubrika Nová krv tentokrát prináša bližšie zoznámenie s melodickým death-thrash metalom z Plzne, kapelou INNERSPHERE. O kapele Insepultus už mnohé mladšie ročníky počuli asi len v úryvkov. Bola to známa death metalová kapela deväťdesiatych rokov, ktorá žiaľ zanikla. Jej člen, Rado Priputen však založil gotic metalovú kapelu Gloom, ktorá nedávno vydala nový album, mimochodom zatiaľ idú na tento album len samé chvály. V rozhovore vám Rado prezradí, aká bola jeho cesta od death metalu ku gotic metalu, no dozviete sa množstvo ďalších informácii o spolku Gloom. Už dávnejšie sme avizovali, že sa v novom Cremation zine vyskytnú aj rozhovory so zahraničnými kapelami. Nájdete tu rozhovor s pagan metalistami zo Španielska Hordak aj s Angerseed z Maďarska, ktorí si už u nás na Slovensku zahrali nejedenkrát a nedávno vydali kritikou dobre prijatý album. Priestor dostáva aj death metálová mašinéria z Nemecka – Obscenity a bodku za zahraničnými spolkami dávajú Francúzi Mercyless.
Vďaka obsiahlemu reportu som sa preniesla späť aj na Gothoom festival 2016, no očami Demona, ktorý dokonca odchytil niektoré kapely a v krátkosti ich vyspovedal. Dobré správy sa šíria rýchlo. Slovak Metal Army bol ešte donedávna neznámy pojem a dnes už nás zasypávajú redaktori novinkami a vydavateľstvo pracuje na plné obrátky. Kto je hlavou SMA? Immortal alebo Juraj Haríň a viac o ňom aj o SMA sa dozviete s rozhovoru.
Nasledujú už len kratšie recenzie, spomeniem napr. už spomínaný Gloom, no aj prvá nahrávka od SMA – Ataraxia. Zastúpenie má však aj thrash a slovenská Vendeta, Beton a ich starší album z roku 2015 – Konský kokot.

Cremation zine sa naozaj dobre číta, pretože je písaný pútavým štýlom a ani sa nenazdáte a budete ho mať prečítaný :)! Odporúčam ako marcové povinné čítanie pre každého metalistu!

Objednávaj na: Cremation zine
alebo cez: http://www.cremationzine.blogspot.sk/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj