Acid Force – Atrocity for the Lust – Support Underground, 2017

Po cca pol roku sa mi pod ruky a ušné bubienky dostal, po mnou vychválenom Ep Towards the Nuclear Load, prvý, už plnohodnotný album Atrocity for the Lust. Bystričania teda idú v slušnom tempe ako dobre namazaný stroj, a to je len a len dobre

V kapele sa nevyhli personálnym zmenám a od Towards the Nuclear Load zostali v kapele spevák a basák Teo a gitarista Andrej, ktorých doplnil druhý gitarista Erik a bubeník Fede (ex-Ezkator). V tejto zostave teda nahrali nový album. Pozrime sa teda naň.

V prvom rade chválim krásny obal z dielne Andreia Bouzikova, presne takéto covery mám rád a vystihuje do bodky názov albumu Atrocity for the Lust. Prejdime ale k muzike. Album zahajuje inštrumentálna skladba Unleash, ktorá je taká vlažná a naozajstné rozpútanie nás čaká pri druhej I Am the Skating Man. Ako som pri ich predchádzajúcej nahrávke spomínal, že Teov vokál mi pripomína kríženca Davida VincentaToma Angelrippera, tak tu prichádza zmena a Teov hlas mi na celom albume silne pripomína Tonyho Forestu (Municipal Waste, Iron Reagan). Čo určite nie je na škodu, jeho drsnejšia poloha mi sedela o trošku viac, tento krát tu je ale zase taká väčšia naliehavosť, takže zaujímavý posun. Jednou z najzaujímavejších skladieb je tretia Speedtrain, ktorá je poctou zosnulému frontmanovi Motorhead Lemmymu. Lemmyho hlas je použitý aj v úvode tohto songu, kde nám oznámi, že nepije mlieko a ani nikdy piť nebude a ešte nás počastuje vulgarizmom, milé. V recenziách sa snažím vypichnúť skladby, ktoré ma najviac oslovia. Tu je to ale trochu problém, pretože celý album je výborne našľapaný. Ale po prvom vypočutí mi zostali v hlave práve Lemmyho pocta Speedtrain, Diamond Skin (ktorá ma taký rock and rollový feeling), Y.C.S. (v ktorej je tak nejak odfláknuto spievaný refrén, ale hrozne sa mi to páči) a záverečný totálny vyhladzovák Atrocity for the Lust, čiže takmer celý album. Album je teda vyvážený a vyrovnaný, napriek tomu sú všetky skladby ľahko rozpoznateľné a nesplývajú jedna do druhej. Zvukovo som bol spokojný už pri Towards the Nuclear Load a nový album je na tom taktiež fajn. Zdá sa, že SPK Studio sa osvedčilo.

Nemám čo viac dodať, vyzerá to tak, že nám na Slovensku vedľa Catastrofy (ktorí dokážu aj sami vypredať kluby) rastie a neustále napreduje ďalšia kapela v rámci thrash metalu. Len škoda, že sa nedokázali dostať cez Wacken Metal Battle na tento legendárny festival, minimálne za tento album by si to určite zaslúžili.

Hodnotenie: 9/10

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj