Paediatrician – Intrauterine Infection – Nice to Eat You Records, 2017

Tento krát sa pozrieme na zúbok (resp. urobíme zdravotnú prehliadku, viď. názov kapely) Maďarom Paediatrician. Ak hodíme očkom na históriu kapely, tak zistíme, že pódiá, ktoré znamenajú hluk, brázdia od roku 2006. Za tú dobu stihli vydať štyri full albumy a jedno splitko. Ak vám meno tejto kapely nie je známe, pripomeniem, že sa mihli na posledných dvoch ročníkoch Flesh Party Open Air. A ešte taká interná informácia, spevák Norbert Nemes bol istú dobu zvažovaný ako náhrada za Pyga do radov Craniotomy. Prejdime ale k aktuálnemu albumu Intrauterine Infection.

V prvom rade moje zvrhlé oko spozornelo pri výjave na obale. Ako som už spomínal, taká klasická zdravotná prehliadka, kde sa pán doktor trošku rozbehol. Maďarské zdravotníctvo bude na tom zrejme podobne ako naše. Žiaľ, nevypátral som, kto je autorom coverartu, ale zrejme to bude borec, ktorý sa staral o výtvarnú stránku aj u predchádzajúcich albumov, pretože technika pôsobí na mňa podobne.

Predtým, ako sa mi do uší dovalil brutálny sound a gore tematika, mi chlapci maďarskí, ako fanúšikovi hororovej série Hellraiser, urobili radosť, keď nielen do intra prvej skladby Hit the Whore…, ale aj do skladby The Host (kde nám oznámia jednoducho bolesť sladká bolesť, fandovia klincovej hlavy vedia…) umiestnili pár sekundové časti z tohto kultového hororu. Mimo toho sa na nás sype ultra brutal death metal, kde určité pasáže sú napáchnuté slamom, inde na nás vyletí až goregrindový tupa-tupa rytmus, no proste smrtiaca esencia prská všade naokolo, ako na tom pitevnom výtvore na obale. Zaujímavo na mňa pôsobí trojica posledných skladieb Cytomegalia, Gynecologist a Colonoscopy, ktorá mi príde o niečo vypiplanejšia ako zvyšok albumu, akoby ich tvoril niekto iný, samozrejme stále v rámci štýlu kapely. Každopádne v tých osemnástich skladbách si každý vyznávač extrémnej hudby zrejme nájde to svoje. Album skvelo odsýpa, iba dve skladby prekročia 2 minútový limit, takže celková minutáž nie je prehnaná, niečo málo cez pol hodinu.

Zhrnuto, podtrženo: južní susedia sa s tým nepárali (alebo párali, ako tak stále čumím na ten obal, hehe) a nasekali do nás skvelý album a odporúčam ich vidieť naživo, dokážu urobiť fantastickú show.

Hodnotenie: 8/10

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj