Festival Gothoom 2018 ohlásil prvých osem potvrdených kapiel!

Nasledujúce slová pochádzajú z oficiálnej stránky Festivalu Gothoom – http://www.gothoom.com/festival/novinky/. Reč bude o prvej a druhej várke kapiel, ktoré pribudli do súpisky budúcoročného festivalu.
Nie je to tak dávno, čo sme sa všetci spoločne tešili z výborného prostredia nášho nového areálu v Revištskom Podzámčí a už môžeme začať premýšľať ako nám tam bude znova o rok. Už po prvej várke kapiel je jasné, že inak, ako výborne to byť nemôže. Zažijeme živú legendu, ktorá je ale na koncertoch devastujúcejšia ako mnohé mladé spolky dohromady. Návštevou nás totiž poctia králi poľského death metalu VADER. Aj ďalšia kapela pride spoza našich severných hraníc a tentokrát sa jedná o navrátilcov, ktorých na Gothoome vždy veľmi radi znova privítame, postmetalových OBSCURE SPHINX preto návštevníkom nášho festival nemusíme predstavovať. Komplikovanejšie so zaradením to majú CLOUDS. Tí nám zahrajú svoje poňatie doom metalu, ktorý prechádza od jemných postrockových pasáží až kamsi k funeral doomu. Kapela je rozložená po celej Európe a tvoria ju členovia spolkov ako Shape of Despair či Barren Earth. Domácu scénu zastúpia PHANTASMA so setom orientovaným na ich prvé nahrávky „Welcome in Heaven“ a „Jazz for Jesus“.

Druhá várka kapiel:

Tak, najlacnejšia várka lístkov je fuč. Sme radi, že si prvé oznámené kapely našli takúto odozvu. Veríme, že ani ďalšie nebudú zaostávať. Dnes sa prejdeme Európou z juhu až na sever. Do súpisky zaraďujeme aténskych mystikov zo SEPTICFLESH, ktorí prinesú novú show k vynikajúcemu čerstvému albumu „Codex Omega“ a s ňou symfonický a úderný death metal s nezameniteľnou atmosférou. Silnou atmosférou prekypuje aj nárez od nemeckých MAAT. Tí prepadli kombinovaniu smrtiaceho kovu s orientálnou melodikou. Poriadna staroškolská surovosť, gitary ako motorová píla a hudba drviaca všetko pred sebou ako nekompromisný valec. To sú švédski ENTRAILS, kapela, ktorá síce vznikla v roku 1990, no svoj prvý album vydala až v roku 2010. Na dobré sa oplatí počkať. Na záver by mali zbystriť pozornosť fanúšikovia temnoty a H.P. Lovecrafta. Prídu aj ďalší nemeckí zástupcovia, maskovaní blackmetalisti z CTULU. Tí do čiernej masy prilievajú aj death a thrashmetalové prvky.

Ďalšie informácie k festivalu nájdete:
DÁTUM: 05. 07. – 07. 07. 2018
WEB: http://www.gothoom.com/festival/novinky/
FB: https://www.facebook.com/GothoomFest/?fref=ts
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/1945017665755423/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj