Jesenný FFUD v Seredi!

FFUD TEAM UVÁDZA:

✪ DISCURE [grindcore/hardcore/black – Wien]
https://discure.bandcamp.com/

✪ BLIND RÄTTVISA [thrash/crust – Malacky]
https://blindrattvisa.bandcamp.com/

✪ FYASCO [powerviolence – Trenčín]
https://fyasco.bandcamp.com/

✪ DISTAX [crust – Poprad]
https://distax.bandcamp.com/

✪ MENTAL TENSION [neanderthalviolence – Trenčín/Žilina]
https://mentaltension.bandcamp.com

28.10.2017 sobota | start : 21.00 | 4 € |

INFO:
Opať nadišiel čas na tradičnú Helloweed party. Ak ma pamäť neklame tak v poradí oficiálne tretiu aj keď prapočiatok tejto akcie vznikol pred X rokmi u nás v skúšobni, keď na všech svatených zahrali u nás slovinci Zaprti Oddelek. Ukázalo sa ako veľmi dobrý nápad spraviť počas sviatku vyrezávaných tekvíc a všemožných idiotkostýmpárty akciu aj pre nás, ktorých tieto šašoviny nechávajú chladnými. Ak to cítiš podobne, nič ti nebráni obliecť si svoj čierny dotrhaný kostým a ukázať sa v seredskom Kempingu. Strach a des ti spôsobia tieto mlátičky :

DISCURE – sú z Viedne a hrajú načernelý crust/grindcore v rodnom jazyku. Ťažkotonážna muzika v strihu kapiel ako Implore alebo talianov Discomfort, ktorí tu hrali na jar. Blackové včeličky, metalové rify, crustové postupy. Parádny výplach po prvýkrát v Seredi !

BLIND RÄTTVISA – partička zo záhoria ktorá to valí od roku 2009. Od crustových hymnusov po zmene zostavy prešli k špinavému crossoveru, ale svoj crustový pôvod nezapreli. Vznikla parádna zmeska, šikovne vyskladaná, ktorá mixuje staré britské disbeat kapely a thrash komandá z USA zo začiatku devatdesiatok. Korunu tomu nasadzujú perfektné vyhrávky a gitarové sóla, ktoré nás v punku inak nudia, ale tu parádne podtrhujú charakter muziky. Toto ale nie je žiadne nostalgické retro, ale poriadna dávka špinavého metalpunku !

FYASCO – dvojka z Trenčína, ktorú si možno pamätáš ako mastila v trojici. Časy sa menia a chalani svoj chaotcký hardcore/powerviolence teraz drtia v tej najelementárnejšej zostave, aká však tomuto bordelu neskutočne svedčí. Chuťovkou sú premakané ironické a riadne trefné texty. Jedna z naj kapiel aká tu v posledných rokoch vznikla. Surová a hlučná rana priamo do tváre zaklincovaná flusancom borovičky na vyleštené lakofky.

DISTAX – hyperaktívna partička od Tatrov hrajúca Šumný a svižný crust severského strihu (tatranský chlad nemá od toho škandinávskeho ďaleko) s premakanými songami. Muzika riadne od podlahy z mohutným zvukom ktorý ti vysype z vreciek drobáky na pivo. Naživo čistá radosť z pozerania/počúvania. Najnovšie vonku LP split s kapelou Concussa, po ktorom dostaneš jasnú predstavu ako znie Distax.

MENTAL TENSION – hrubá primitivita, ktorá vyplávala z trenčiansko/žilinskej scény. Poskladaná z unikátnych ksichtov dokazuje kam až buranstvo dokáže zájsť. Neohrabaný, opilý, primitívny hardcore/powerviolence s parádnym pravekým murmurom. Tak ako to máme radi ! Dve slová – Riadne zverstvo !!!

Text prebratý z FB Udalosti

Zhrnutie:
Dátum: 28. 10. 2017
Miesto: Kemping Sereď, Sereď
Vstup: 4 €
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/582674225404802/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj