Cranial Carnage – Abhorrence – Immortal Souls Productions, 2017

Začiatok kapely Cranial Carnage sa datuje do roku 2014, ale ešte predtým fungovali od roku 2009 pod názvom Grave in Mind. Vplyvom personálnych zmien sa ale rozhodli v spomínanom roku 2014 premenovať a napísať úplne nový materiál. Z očí do očí som sa s kapelou stretol iba raz, na poslednom Gothoome. Neviem či to pripísať tradičnému neduhu kapiel, ktoré hrajú v skorých dopoludňajších hodinách pre hŕstku fanúšikov, alebo čím to bolo, ale kapela na mňa pôsobila strašne unaveným dojmom, aj keď bola u nich vidieť snaha.

V každom prípade mám tu pred sebou ich prvotinu nazvanú Abhorrence. Chcel by som pochváliť celkom pekne zvládnutý obal, ale booklet zase nič moc, podobne ako u ich kolegov Carnal Necrosis. Iba základné údaje kto tvorí kapelu, kde sa album nahral a pod. Opäť chýbajú texty, čo je pre mňa zase raz mínus. K hudbe samotnej, Cranial Carnage je kapela, ktorá si to hrnie v mantineloch death metalu, kde tu a tam sa prikloní k brutálnejšej stránke, niekde vyskočí melódia a tak. Chvíľkami sa mi skladby tak trochu zlievajú dokopy. Na úvod skladby Antichrist nás uchlácholí akustické intro, ale kto čaká nemilosrdnú paľbu na začiatok, tak sa nedočká. Antichrist je skladba nesúca sa v strednom tempe. Zrýchlenia sa dočkáme v Conflict Enemy, ale najväčšie vykosťováky si borci z Uhorského Ostrohu nechali na záver albumu. Sadistic Bloodbath, ktorého intro je zrejme z nejakého hororu a Doomed Obsession. Spomenul by som ešte skladbu Kill the Christian (sorry, ale páni z Deicide by asi mali radosť, z použitia názvu jednej z ich hitoviek), ktorá minimálne v úvode je ako vystrihnutá z pera Mr. Azagthotha a jeho Morbid Angel.

Po zvukovej stránke je vlastne všetko tak ako má byť a zvuk na kapelu tohto razenia je správne hutný atď. Ale jedna vec mi vadí, neviem, či som si to všimol iba ja, ale v niektorých skladbách počuť nejaké divné zvuky, ako keby kvapkanie vody, alebo ako by som to opísal. Myslím, že som to počul práve v spomenutých Kill the Christian, Doomed Obsession a Morbid Oath.

Čo dodať záverom? Album má svoju silu, ale taktiež aj svoje nedostatky. Ak kapela na tých nedostatkoch popracuje, tak sa od nich dočkáme v budúcnosti špičkového albumu.

Hodnotenie: 6,5/10

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj