TRIVIUM, POWER TRIP a VENOM PRISON už budúci týždeň v Bratislave!

Asi nie je náhoda, že práve TRIVIUM z amerického Orlanda a POWER TRIP z Dallasu zdieľajú pódiá na spoločnom európskom turné. Aj keď ide o žánrovo rozdielne formácie, obe kapely vydali minulý rok skvelé nové dosky, ktoré boli pozitívne hodnotené hudobnými kritikmi po celom svete. Verím, že práve táto rôznorodosť priláka na avizovaný koncert mnoho fanúšikov z oboch hudobných táborov.

TRIVIUM na čele s frontmanom Mattom Heafym čoskoro oslávia už dlhých dvadsať rokov na scéne a ich profilovanie sa do dnešnej hudobnej podoby si prešlo naozaj rôznymi albumovými obdobiami. Ostatná doska „The Sin and The Sentence“ je jedinečne chytľavá a po mojej dlhej absencií sledovania, čo nového chlapci produkujú, je nový album príjemným prekvapením. Ich hudba je stále silno ovplyvnená heavy metalovou melodikou Iron Maiden, groovy thrashovým drajvom Metallicy, ale svojským obsahom a zvukom sa dá považovať za niečo jedinečné na scéne. Dá sa povedať, že ide o modernejšie pretavenie heavíku a thrashu do metalcorovej rúbanice, ktorá je nadmieru pestrá a verím tomu, že na živo to bude poriadne peklo!
POWER TRIP sú pre mňa jedným z minuloročných objavov roka, keď svojím druhým dlhohrajúcim albumom „Nightmare Logic“ posadili na zadok mnohých fanúšikov oldschool žánrov, no v prvom rade thrashovo a crossoverovo ladených priaznivcov. Riffy ostré ako britva sa vám zarežú do mäsa v strednom aj rýchlom tempe a crossoverové sekačky ala SUICIDAL TENDENCIES nepochybne vyprovokujú v MMC-čku hromadný mosh. Tak nasaďte rifflovky a stretneme sa pred pódiom!
Support týmto dvom formáciám robí mladé zoskupenie VENOM PRISON. Hudobníci pochádzajúci z anglického Južného Walesu sa na scéne objavili len prednedávnom (2014) a na konte majú zatiaľ jedno EPko a debutový album „Animus“. Síce majú na webe žánrové označenie death metal hardcore, ich surová a nasratá produkcia občas hraničí s grindcorom a nájde sa tu aj mnoho sludgových prvkov. Na čele stojí speváčka Larissa Stupar s poriadne rezavým vokálom a aj vďake nej by mohli prilákať fanúšikov na rozhraní kapiel ako NAILS, TRAP THEM až po post HC punkových maniakov CONVERGE.
INFO:
Event: TRIVIUM+POWER TRIP+VENOM PRISON
Dátum: 28.marec 2018
Miesto: MMC, Bratislava
Vstupenky: 23€/25,2€; lístky dostupné na obscure.cz aj na ticketportal.sk

TRIVIUM

POWER TRIP

VENOM PRISON

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj