Pivo patrí k metalu! Pivné stredy v TARTAROSe!

Vo svete pivného priemyslu sa revolúcia s remeselnými pivami prejavila už dávnejšie a v rôznych mestách po svete či Európe si môžete dať remeselné, domáce či lokálne pivá najrôznejšieho druhu. Slovensko svoju renesanciu však zažíva len posledných pár rôčkov, no kvalitných pivovarov sa u nás urodilo niekoľko desiatok. Ako je na tom naše mesto Banská Bystrica? Nuž pravdupoveciac veľmi biedne, teda vzhľadom na tradíciu pivovarského priemyslu určite. Niekoľko kvalitných pivovarov fanúšikovia piva začali registrovať aj v Banskej Bystrici asi posledné dva roky. Možno by ste nepovedali, ale posledne sa o propagáciu remeselného piva starajú rockeri. V Rock klube Tartaros na námesti SNP 5 začali raziť filozofiu čapovania a predaja práve remeselného piva.

V Tartarose vytvárame priestor pre tých čo si radi vychutnajú netradičné pivá a hľadajú niečo viac a preto sa snažíme napredovať. Pivné stredy v našom klube sú večery zamerané na akciové ceny remeselného piva, ktoré čapujeme pravidelne. Taktiež v tieto dni zvykneme doniesť nový súdok remeselného piva, ktorý sa čapuje až do vypredania zásob. Ponuka je vždy rôzna a informujeme o nej na našich stránkach, poprípade vám ochotne ponuku predstaví naša obsluha.

Medzi našu každodennú ponuku patria pivá komerčných a aj remeselných pivovarov. Bežnou súčasťou výčapného dňa je svetlý ležiak Radegast 10 za príjemnú cenu 1,10€, Podľa ponuky mávame taktiež polotmavý Šariš Red 12tku. Z remeselných druhov je to už obľúbený kúsok od lokálneho pivovaru Huncút a ich vrchne kvasená IPA 13 alebo 14 v cene 1,90€. Keďže sa snažíme podporovať domáce a lokálne pivovary tak v ponuke nesmie chýbať ani vynikajúci svetlý ležiak 12tka od banskobystrického Barana. Naša ponuka sa obmieňa a počas celého roka plánujeme pre vás rôzne pivné špeciály, ktoré si určite obľúbite a prídete ku nám vychutnať.

O kvalitu piva sa staráme pravidelnou profesionálnou sanitáciou každé dva týždne a samozrejme vlastným čistením po každom vyčapovanom sude.

Tak na zdravie!

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj