LES DISCRETS sa v júli vracajú po roku a pol do Bratislavy!

LES DISCRETS (FR) – Indie/Post Rock/Shoegaze

Les Discrets je francúzsky hudobný a vizuálny projekt založený v roku 2003 ilustrátorom, hudobníkom a režisérom Fursym Teyssierom v úzkej spolupráci so speváčkou a textárkou Audrey Hadorn, hudobne čerpajúci najmä zo žánrov black metal, shoegaze a post rock. Diskografia Les Discrets pozostáva z 3 albumov, 2 split albumov a živého albumu, nahrávaného počas holandského festivalu Roadburn. Minulý rok vydala kapela album „Prédateurs“, ktorým potvrdzuje svoju silnú pozíciu na scéne a taktiež neutíchajúcu túžbu neustále sa vyvíjať a vymámiť sa zo zažitých štandardov, ktoré tento žáner ponúka. Do popredia sa tak dostávajú prvky temného indie rocku s jemne elektronickým nádychom, prímesou trip-hopu a hudby filmov zo 70tych rokov. Po roku a pol od vypredaného koncertu v Bratislave sa Les Discrets vracajú na miesto činu, aby Vám naživo predstavili svoju hudbu pre neskoré večery, nočné jazdy vo vlaku, pri ktorých jedinec zvyčajne premýšľa o význame života a pri ktorých mu neostáva nič iné, len zotrvať a čakať. Nenechajte si to ujsť, bude to zážitok!

http://www.lesdiscrets.com/

https://www.facebook.com/lesdiscrets

https://les-discrets.bandcamp.com/

BESIDES (PL) – Post Rock/Alternative

Prvou support kapelou budú poľskí Besides, ktorých vznik sa datuje do roku 2011 a ktorí sa aj vďaka výhre v lokálnej talentovej šou „Must Be The Music“ behom 3 rokov vypracovali na jedných z lídrov tamojšej post rockovej scény. Po veľmi vrúcne prijatom debute „We Were So Wrong“z roku 2013, charakteristickým melancholickými hudobnými témami a množstve odohraných koncertov na jeho podporu, vydáva kapela 2 roky na to svoj druhý album „Everything Is“, ktorý predstavuje odvážnejší prístup k samotnému zvuku kapely. Do popredia sa tak dostáva experimentovanie so „špinavejšími“ gitarami a taktiež elektronika, vďaka ktorým sa poslucháč stáva súčasťou emocionálneho dobrodružstva a veľkého priestoru pre predstavivosť. Od svojho vzniku odohrala kapela viac ako 200 koncertov a tento večer bude na Slovensku ich premiérou.

http://www.besides.pl/

https://www.facebook.com/BesidesBand/

https://besides.bandcamp.com/

SHALLOV. (SK) – Post Rock/Screamo/Post Hardcore

Lokálny support bude zabezpečený bratislavskými enigmatikmi Shallov., známych svojimi atmosférou nabitými vystúpeniami. Hudobne sa jedná o dômyselný mix punku, screamu a post-hardcoru s dôrazom na kontrasty, kde ťaživé pasáže striedajú tie rýchle. Diskografia Shallov. pozostáva z debutu „No Place for Two“z roku 2014 a jeho nástupcu „Concrete & Glass“, vydaného minulý rok, kde kapela v porovnaní s debutom prezentuje ešte ostrejší emočný náboj. Príďte si pozrieť vystúpenie kapely, ktorá je jasným dôkazom toho, že aj trio hudobníkov dokáže na pódiu vytvoriť poriadne dusno!

https://www.facebook.com/shallov/

http://shallov.bandcamp.com/

Dátum: 14.7.2018

Miesto: FUGA, Bratislava

Čas: 20:00

Vstup: 15 EUR na Predpredaj.sk / 16 EUR na mieste

Lístky:https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/les-discrets-bratislava-support-2018-07-14/

Facebook event:https://www.facebook.com/events/1756632441040057/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj