Obituary, Deserted Fear a Dehydrated prvého augusta v Košiciach!!!

Po roku sa do našich končín vracajú legendárni smrtonoši Obituary. Opäť cez leto, opäť klub, len tentokrát opačná strana krajiny. Svoju death metalovú smršť rozpútajú tentokrát v košickom klube Colloseum. Ako support je na programe nemecká bojová letka Deserted Fear a domáca legenda Dehydrated.

História Obituary siaha až do roku 1988 a patria ku základným pilierom metalového kultu smrti. Kto by nepoznal zásadné albumy ako Slowly We Rot, Cause of Death či The End Complete? Prežili aj klinickú smrť, keď medzi rokmi 1997 až 2003 nefungovali, ale našťastie sa dali znova dokopy a bratská dvojica John a Donald Tardyovci ( plus Trevor Peres ) stále držia vlajku s logom Obituary dosť vysoko. Dôkazom toho je aj eponymný album, ktorý vydali minulý rok.

Nemecká bojová jednotka Deserted Fear šíri vojnové posolstvo v death metalovom kabáte od roku 2007. Od tej doby vydali tri štúdiové albumy a naposledy potešili fanúšikov Ep-čkom v apríli tohto roka, ktoré zaznamenáva dve skladby A Morbid Vision a The Path of Sorrow. Fans takých veličín ako Bolt Thrower alebo Hail of Bullets, by si už mali pre istotu dať vyprať maskáče.

Rozohrievať publikum ( vzhľadom na aktuálne teploty je to asi blbý výraz ) si dajú za úlohu domáci death metaloví klasici Dehydrated. Kapela je po comebacku ako poliata živou vodou, čo potvrdili na albume Resurrection. Už splietajú plány na jeho nasledovníka, takže väčšina z nás už je v radostnom očakávaní.

1. 8. 2018, Club Colloseum, Košice

Začiatok: 19:00

Vstup: predpredaj – v klube 20€, Ticketportal 23€ – na mieste 25€

FB Eventhttps://www.facebook.com/events/2154119204604995/?active_tab=about

 

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj