Zrodenie tragédie – posledné dejstvo

Posledný dej Tragédie sa uskutoční v piatok 14.9.2018 v Rock Fabric Poprad.

SEVEROTH /atmo ambient black metal/ UKR
https://severoth.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/severoth/

Severoth je one-man black metalový projekt z Ukrajiny, za ktorým stojí človek s pseudonymom rovnakým, ako nesie aj názov kapely. (Je taktiež známy z ďalších jeho projektov ako Bezmir, Морок či Galdur.) Severoth začal byť koncertne činný len pár mesiacov do zadu a toto bude ich druhý koncert. Kapela funguje od roku 2007 a za ten čas stihla vydať 3 full albumy a jednu kompiláciu. Jeho atmosferický chladný black metal tak bude zaujímavá – vyše hodinová rozjímačka na koniec tohto večera. Povinnosť pre fanušíkov Burzum a ambientného BM.

ALGOR /black metal/ NMnV – Úder pohanského hnevu set!
https://algorofficial.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/AlgorSlovakia

Stálicu domácej black metalovej scény netreba nijako obzvlášť predstavovať. Tento rok kapela oslavuje 20 rokov fungovania a 15 rokov od vydania debutu. Algor odohrá špeciálny koncertný set pre Poprad k 15. výročiu ich debutového albumu Úder pohanského hnevu. Fanúšikovia ich rannej tvorby si teda určite prídu na svoje a budú mať možnosť vôbec prvý krát počuť koncertne celý ich debutový album!

PORENUT /black metal/ BB
https://porenut.bandcamp.com/
Porenut je Banskobystrické nihilistické komando, ktoré funguje na scéne 10 rokov. Nedávne vydanie singlu Manifest je predzvesťou k novému albumu a dáva vedieť, že sa máme na čo tešiť ! Ich koncerty sú stále obohatené o nejaké to jebnuté ´´divadlo´´ – tak uvidíme čo si pripravia pre PP. „A keďže zjavne neviem čo s týmto životom, nespíšem manifest, a furt budem kokotom!“

ZHOR /black metal/ Podolínec
https://zhor13.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Zhor.band
Zhor predstavia na akcii svoj pripravovaný album, ktorý, ak pôjde všetko ako má, by sa mal nahrávať a vydať ešte pred akciou. Po vydaní ich prvého dema Zrod z roku 2016 sa tak kapela dokopáva k prvému full-lenght albumu ktorý ponesie názov ZZZ.

THE LAST FAREWELL TO MANKIND /atmo black metal/

Hrajúca atmosferický black metal vznikla v roku 2014. Pozostáva z ex-členov kapiel Slavigrom, Hromovlad a Prarod. Momentálne sa pracuje na ich prvom albume. Na akcii sa predstavia inštrumentálne – no pri ich hudbe to vôbec neprekáža.

Kedy: 14.09.2018
Miesto: Rock Fabric, Poprad
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/516126092159428/

Text Martin

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj