Trans Carpathian Orchestra a XIII Ghosts v Rock CAFE v Bratislave

Zoskupenie Trans Carpathian Orchestra (TCO) – vzniklo pred šiestimi rokmi pôvodne ako jednorazový projekt s cieľom predstaviť bratislavskému publiku jeden z najzásadnejších rockových koncepčných albumov: Streets (1991) od americkej kultovej kapely Savatage. Vzhľadom na pozitívne ohlasy, dopyt poslucháčov a neopakovateľnú chémiu na javisku uviedli odvtedy TCO „Streets“ už viac ako desaťkrát vo viacerých kluboch nielen na Slovensku, zatiaľ posledný koncert sa odohral vo Švajčiarskom Lenzburgu.
Okrem „Streets“ sa do koncertného setu TCO postupne dostalo aj niekoľko iných míľnikov z diskografie Savatage, čím sa tieto vystúpenia zmenili na Tribute v pravom slova zmysle: poctu a oslavu tvorby dnes už nečinnej legendárnej kapely a predovšetkým dvoch autorov „Streets“, ktorí už tento svet opustili – gitaristu a skladateľa Crissa Olivu (17. októbra to bude presne 25 rokov, čo Criss Oliva vo veku 30 rokov tragicky zahynul pri autonehode) a producenta a textára Paula O‘Neilla.
Ak ste sa aj doteraz s hubou Savatage nestretli, „Streets“ v živom podaní TCO je ideálnou pozvánkou.
https://www.youtube.com/watch?v=6g6FitcaSB8

XIII Ghosts je zúrivý live tribute nemeckým metalovým veteránom RAGE. Kapelu založili odvekí fanúšikovia, ktorým na koncertoch Rage chýbali niektoré zásadné skladby, predovšetkým z obdobia polovice 90 rokov. Zaujímavosťou je, že Zoltan Daraban a Daniel Hoťka kompletne vytvorili všetky orchestrálne party potrebné pre svoju show. Jednoznačnou misiou kapely je naživo šíriť skvostnú a inšpiratívnu hudbu Rage.
https://www.youtube.com/watch?v=XA9o8ErJirQ

Miesto: Rock Cafe, Bratislava

Dátum: 27.10.2018

FB Event: https://www.facebook.com/events/271245950181639/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj