Gothoom Festival pridáva várku česko-slovenských kapiel

WAYD, CRANIOTOMY, MATER MONSTIFERA, SIX DEGREES OF SEPARATION, AWRIZIS

Opäť prichádza čas, aby sme súpisku rozšírili o ďalšie domáce spolky, keďže aj o nich vždy bol a bude náš festival. Tentokrát to nebudú iba legendy a prejdeme sa po poriadne širokom spektre žánrov a odnoží extrémneho metalu.

Jazzové a iné experimentovanie vložené do death-thrashového hrnca a všetko dobre premiešané, to sú prešovskí WAYD. Fungujúci už od roku 1994, no dlhodobo pomerne málo aktívni. Aj preto sme radi, že páni, ktorých zatiaľ ostatný album „Ghostwalk“ vyšiel pred 11 rokmi, nás poctia svojou návštevou.

Hlohoveckí brutalisti CRANIOTOMY, jedna z našich najúspešnejších metalových kapiel, s dobrým menom a častým koncertovaním aj v zahraničí určite ulahodí všetkým fanúšikom nekompromisného death metalu a slamu.

Z južných Čiech k nám dorazia blackmetalisti, ktorým nie je cudzia melodika – MATER MONSTIFERA. Aj minuloročným albumom „Vězení bizarních bohů“ dokazujú svoj vysoký štandard. Klasické blackové postupy spojené s chytľavými rytmickými pasážami a to celé dozdobené textami v rodnom jazyku.

SIX DEGREES OF SEPARATION prinesú svoju pestrú metalovú koláž zahŕňajúcu ako extrémnejšie a ostrejšie metalové žánre, tak aj slušnú dávku progových prvkov, ale bez toho, aby zabúdali na atmosférickú zložku hudby.

Nadupanú a energickú dávku death, thrash a groove metalu dostaneme od tretieho zástupcu našich západných susedov, havířovských AWRIZIS. Nákazlivé groovy riffy budú nútiť k headbangu nejedného návštevníka.

Text prebratý z http://www.gothoom.com/festival/novinky/

Viac informácii o festivale:
http://www.gothoom.com/festival/info.html
https://www.facebook.com/GothoomFest/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj