V Poprade sa v sobotu bude oslavovať aj pomáhať

Pri príležitostí okrúhleho výročia vzniku HUMAN HUMUS sme sa rozhodli pripraviť výnimočný koncert. Tento krát je koncert venovaný pomoci pri zbieraní peňazí na liečenie pre našu kamošku Janu. Pred rokom absolvovala náročnú operáciu nádoru v mozgu, ktorá zapríčinila že ostala na vozíku a ochrnula jej aj tvár. Preto okrem boja s rakovinou bojuje aj s týmto neľahkým stavom. Pomoc sa našla v rehabilitačnom centre Kováčová, ktorá je ale náročná aj finančne. Preto by sme chceli poprosiť priateľov o pomoc s jej zvládnutím. Celý výťažok bude venovaný tu: https://www.facebook.com/events/2167827723495401/

HUMAN HUMUS
-grindkore, Poprad
https://humanhumus.bandcamp.com
https://www.facebook.com/HumanHumus/

V roku 2010 kapela absolvovala prvé koncerty a uzrelo svetlo sveta aj demo Parasites. Rok nato nastala zmena na poste speváka a s novým škreklúňom Ižďom, nahrala krátko hrajúci album Elitists Equal Disgrace (EP). Rok 2012 bol zlomový, do kapely prišiel Andrej ako gitarista a koncerty rýchlo pribúdali. V roku 2013 vyšiel prvý dlhohrajúci album Dirty Filthy Mess, ktorý zožal vynikajúce hodnotenia a pomohol kapele k vystúpeniu na Fekal Party 2013 alebo dvojtýždňovému ruskému turné. Nasledovali desiatky koncertov v Československu, Poľsku, Maďarsku, Rumunsku, Rakúsku, Dirty Filthy Europe Tour 2014 (Dánsko, Nemecko) a Summer Tour 2015 (Slovinsko, Srbsko) s kapelou Distax. Druhý dlhohrajúci, stále aktuálny album The Obligatory Struggle z minulého roka na labely Neonarcis (l´inphantile collective), vystúpenia na Brutal Assaulte, Fekal Party 2017 a 125 odohratých koncertov potvrdzuje že popradské grindkore žije. Príď sa presvedčiť.

DISTAX
-emocrust, Poprad
https://distax.bandcamp.com
https://www.facebook.com/distaxband/

Ďalšia Andrejova kapela, pre zmenu viac melodická a melancholická. Celý čas v úzkej spolupráci s Human Humus a niekoľko rokov aj v spoločnej skušobni. Na konte stále aktuálna platňa Question Authority z minulého roka. Distax je v regióne popularizátor crustu.

FAT
-stoner/sludge, Stropkov/Košice
https://www.facebook.com/pg/fat4sludge/

Mladá kapela z východu a jedna z mála, ktorá sa vydala na cestu brodením sa bahnom pomalého rytmu sludgu, doomu a stoneru. Ich vystúpenie má masívny zvuk a na koncerte krásne prestrieda rýchle rytmy grindcoru a crustu od Human Humus a Distax. Latka nastavená dosť vysoko.

DARP
-stoner rock, Poprad

Nová (zatiaľ?) inštrumentálna skupina rytmickej sekcie Human Humus s posilou Tomáša. Davaj het, bude jaaaaazzzzzzz.

Kozlovňa Divoká (MUSTANG), POPRAD
Dátum: 1.12.2018
Začiatok:19:00
Vstup: 5-10€ (BENEFIT)
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/2323501897878695/

Text prebratý z udalosti na FB

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj