Zem sa otrasie – projekt Zeměstřesení sa vracia po 25 rokoch!

Pred dvadsiatimi piatimi rokmi prišla senzácia, ktorá rozhýbala českú rockovú a metalovú scénu. Dnes legenda zažíva comeback. A práve pri tejto príležitosti sa štvorica, ktorá je poctou prvému českému hardrockovému spevákovi Jiřímu Schelingerovi, vracia na scénu. V Bratislave budeme môcť tento projekt uvidieť 26. novembra v MMC.

Všetko odštartovala rozhlasová anketa Černá vrána v roku 1992. V jednotlivých kategóriách ju vyhrali spevák Aleš Brichta, gitarista Miloš „Dodo“ Doležal, basgitarista Vlasta Henych a bubeník Štěpán Smetáček. Táto slávna zostava sa už onedlho predstaví na ôsmich koncertoch po celej Českej aj Slovenskej republike. Špeciálnym hosťom bude Milan Schelinger – mladší brat Jiřího. Hovorí sa, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš, ale kvarteto chce voľne nadviazať na koncerty z roku 1993, to znamená, že repertoár bude tvoriť celý album Zemětresení plus mnoho prekvapí.

Niektoré skladby sa už na koncertoch hrávali, niektoré ešte nie. Dodo spomína na to, čo mu dala účasť v projekte Zemětřesení:Bola to obrovská súhra okolností, vďaka projektu som poznal mnoho ľudí zo starej scény. Bolo to poučné a zároveň aj príjemné. Zoznámil som sa aj s rodinou Jirky Schelingera. Myslím, že to bolo veľmi príjemné aj pre vtedajších priamych účastníkov z Jirkovej kapely. Podarilo sa nám oživiť vlnu záujmu o jeho hudby a aj o jeho albumy. Nahrávacie firmy začali znovu vydávať Schelingerovy nahrávky, začali sa objavovať klipy na internete. Jirkove koncerty boli pre nás v našom mladom veku zásadné. Bol to showman a mal výbornú rockovú kapelu. Verím, že aj po dvadsiatich piatich rokoch dokážeme koncertne aj s novými nahrávkami, že nám na ňom záleží.“ A Vlasta Henych dodáva: „Zemětřesení pre mňa predstavovalo poctu nielen hudbe Jirky Schelingera, ale aj všetkým u nás pôsobiacim muzikantom, ktorí mali podiel na mojom rozhodnutí ich nasledovať. Z dnešného pohľadu je to pre mňa spomienka na skvelý projekt s talentovanými a jedinečnými generačnými súputníkmi. Vďaka Zemětřesení sa môj hudobný život stal pestrejším a ešte zábavnejším.“

Na všetkých vystúpeniach budú autogramiády a predaj špeciálneho merchu (kalendáre, trička, ruksaky, čapice, mikiny, odznaky…). Už teraz je polovica koncertov tesne pred vypredaním, druhá polovica sa k tomu blíži, preto s nákupom lístkov neváhajte na poslednú chvíľu.

Projekt Zemětřesení vystúpi v bratislavskom klube MMC už 26. novembra. Vstupenky v sieti Ticketportal.sk

Tlačová správa.

26. 11. 2018, MMC, Bratislava

29. 11. 2018, Rock club Mlyn, Vrútky

Vstuphttps://www.ticketportal.sk/Event/Zemetreseni_Tour_po_25_rokoch 

             https://tootoot.fm/en/events/5b6ead53dfc1b302a411624c?fbclid=IwAR1yddnoNKStLNarKLJ3n68TZw0ARg6gLG0keWT0VNvnnZTKXQW4YFqezQ4 

FB Event: Bratislava https://www.facebook.com/events/429039344271088/ 

                      Vrútky https://www.facebook.com/events/506612589767655/

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj