Singlová prietrž mračien

Vltimas – Praevalidus

Meno Vltimas zrejme nikomu nejako extra veľa nehovorí, ale stačí iba letmý pohľad na to, kto za touto kapelou/projektom stojí. Rune „Blasphemer“ Eriksen ( Aura Noir, ex-Mayhem… ), David Vincent ( ex-Morbid Angel… ), ktorého už zrejme unavilo country, alebo nostalgické spomínanie na zlaté časy jeho pôvodnej kapely, v tak trochu revivale I Am Morbid a bubenícke perpetum mobile Flo Mounier ( Cryptopsy ). Od tejto trojice rozhodne nejaké sladkobôľné cajdáky netreba čakať a tak nám na podnose prinášajú várku svojsky podaného death metalu. Debutový album Something Wicked Marches In vychádza 29. marca pod vydavateľstvom Season of Mist.

Malevolent Creation – Mandatory Butchery

Tento rok bol v súvislosti s floridskou death metalovou ikonou spojený hlavne s úmrtím pôvodného speváka Bretta Hoffmanna. Aj keď to najmä minulý rok vyzeralo tak nejak neisto okolo kapely, kapelník Phil Fasciana vymenil vlastne celú zostavu a karavána sa posunula ďalej. Podľa ukážky skladby Mandatory Butchery sa ja osobne začínam na novinku dosť tešiť. Album The 13th Beast vychádza začiatkom roka u Century Media Records.

Rotting Christ – Fire, God and Fear

Náladotvorci Rotting Christ, ktorí sú aj v našich končinách jednou z najobľúbenejších kapiel v rámci žánru, vyrukujú po troch rokoch od albumu Rituals s novým materiálom. V radoch „nahnilého spasiteľa“ neprišlo k žiadnym zmenám a tak aj podľa singlu Fire, God and Fear je jasné, že kapela sa drží toho čo vie najlepšie, ako čert svojho kopyta. Novinka Heretics uzrie svetlo sveta 15. februára pod Season of Mist.

Abominable Putridity – Supreme Void

Ako blesk z jasného neba prišla správa, že v kuchyni Abominable Putridity je znovu zapnutý sporák. Táto enormná brutal death/slamová nakladačka, ktorá si už na dvoch albumoch vydobila kultový status, teda ukazuje svoj aktuálny ksicht v podobe skladby Supreme Void. Matti Way ( ex-Disgorge, Pathology… ) tu aj naďalej ničí svoje hlasivky, takže fans ultrachorobných zvukov si prídu na svoje. O full albume zatiaľ informácie stagnujú, ale naše anténky dianie sledujú.

Children of Bodom – Under Grass and Clover

Na záver sme si nechali niečo melodickejšie. Children of Bodom patria medzi kontroverzné kapely ( čo si budeme klamať, alkoholové excesy ich sprevádzajú od začiatku kariéry ) a po niekoľkých slabších albumoch, nad nimi aj skalní fanúšikovia už lámali palicu. Aj keď slabšími… vždy je to iba o uhle pohľadu. Každopádne, trvalo to štyri roky od posledného albumu I Worship Chaos, ale novinka Hexed je už na spadnutie. Nový album vychádza 8. marca pod Nuclear Blast.

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj