Singlová prietrž mračien III.

Dnes začneme v krajine tisícich jazier. Z mesta Pietarsaari pochádza death metalová kapela, počúvajúca na meno Festerday. Ich letopočet sa začal počítať od roku 1991, ale až teraz prichádzajú s prvým full length albumom. Z albumu Iihtallan, ktorý čerstvo vyšiel zrovna včera, pochádza aj klip ku skladbe Kill Your Truth.

Do metalovej moderny nás letmo uvrhujú Američania Whitechapel. Nástupca tri roky starého albumu Mark of the Blade ponesie názov The Valley a Metal Blade Records ho privedú na svet 29. marca. Navnadiť naň sa môžete prostredníctvom singlu Black Bear.

Z thrash metalového zákutia sa valia s novými vecami aj klasici žánru, Overkill. Bobby „Blitz“ Ellsworth a jeho parta prichádza s novým albumom The Wings of War 22. februára u Nuclear Blast. Ale predzvesť v podobe EP, z ktorého pochádza aj singel Last Man Standing, už vyšlo na sklonku minulého roku.

Koncom mesiaca sa v Bratislave zastaví turné Amorphis, Soilwork, Jinjer a Nailed to Obscurity. Práve posledným menovaným Nemcom vychádza nový album Black Frost 11. januára, taktiež u Nuclear Blast. Či vás aj naživo zničia svojim melodickým death/doom metalovým čiernym mrazom, to sa presvedčíte v MMC. Ako ochutnávku ale skúste ich nový klip Tears of the Eyeless.

Nakoniec opäť skĺzneme trochu do thrash metalu. Stále relatívne mladá kapela Dust Bolt ponúkne na trh svoj štvrtý album nesúci názov Trapped in Chaos, pod značkou Napalm Records. Obujte si teda vysoké biele tenisky, úzke nohavice, vytiahnite nábojáky a za zvuku singlu Blood Rain vyrazte do kotla.

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj