Tip na leto: Obscene Extreme Festival

Načať druhú dvadsať ročnicu v histórií festivalu, to už hovorí jasnou rečou. Minulý ročník Obscene Extreme Festivalu, ktorý sa niesol v nálade oslavy jubilejného dvadsiateho výročia festivalu, bol v mnohých ohľadoch rekordný. Už sa nám ale blíži ďalší, ktorý bude určite rovnako šialený, ako aj tie ďalšie pred ním. Zverejnená je už aj valná väčšina lineupu, tak sa pozrime čo nás čaká a neminie.

Cannibal Corpse – Stavebný kameň death metalu ako takého a jedna z kapiel, ktorá stála pri zrode tohto žánru. Na festivale sa predstavia po prvý krát. Koncom minulého roka sa zviditeľnili nie zrovna v dobrom svetle, kvôli problémom gitaristu Pata O´Briena. Koncertné aktivity to však neochromí a kanibali prídu v plnej sile.

Municipal Waste – Thrash/crossover echt kvality. Jedna z kapiel, ktorá je zodpovedná za renesanciu thrashmetalového žánru. Vtipálci z druhej strany Atlantického oceánu zatopia pod kotlom až na bod varu.

Vomitory – Death metalová legenda z kraja Tre Kronor. Keď sa v roku 2013 rozhodli ukončiť činnosť, bola to pre extrémnu muziku bolestivá rana. Ale ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy. Prešiel nejaký čas a Vomitory sú späť medzi živými. Hovorí sa iba o koncertnom oživení, ale opäť musíme povedať – nikdy nehovor nikdy.

Rot – Brazílska grindová legenda, ktorá ničí sluch fanúšikov už takmer 30 rokov. Ich aktivita býva ale prerušovaná rôznymi prestávkami. Napriek tomu je ich diskografia bohatá, najmä mnohými splitkami a Ep-čkami. Ich set bude určite zabíjať!

Misery Index – Death/grindoví drtiči sa vracajú do súpisky OEF po ôsmich rokoch. Ich diskografiu zdobí pätica nekompromisných albumov a ten šiesty, ktorý ponesie názov Rituals of Power, rozmetá hlavy fanúšikov už v marci.

Samozrejme, že by sme tu mohli pokojne menovať každé jedno meno z neskutočne nabitej zostavy nadchádzajúceho ročníka. Každý fanúšik najextrémnejších zákutí tvrdej hudby si tu nájde kúsok pre seba. Za zmienku teda ešte určite stoja brutalisti Cenotaph, holandskí maniaci Disavowed, death metalové legendy Gorgasm, exotickí Gutslit, kanadskí goregrinderi Holy Cost, nemeckí kozlíci Milking the Goatmachine, či mexická goregrindová pomôcka na logopédií Paracoccidioidomicosissarcomucosis. Nultý deň bude tento rok venovaný punku a tak sa tu predvedú britské punkové legendy GBH, Holanďania Fleas and Lice, Japonci Warhead atď. Samozrejme už je ťažké si predstaviť OEF bez Freak festu a podobných (pre niekoho) nechutných záležitostí. Každopádne v dátume medzi 3. – 7. júlom je každému jasné, kde sa má potulovať.

 

3. – 7. 7. 2019, Festivalový areál Na Bojišti, Trutnov

Info a vstupenkyhttp://www.obsceneextreme.cz/cs 

FB Eventhttps://www.facebook.com/events/423190458192305/ 

 

 

 

 

 

 

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj