KONCERT – Author & Punisher, Nadja, Lingua Ignota – 26.apríl 2019

V kultúrnom centre Malý Berlín v Trnave sa v piatok 26.apríla uskutoční zaujímavý koncert troch zoskupení spadajúcich do žánru na pomedzí industrialu, noisu, dronu, ambientu, či black metalu. Tešte sa na poriadnu hlukovú smršť!

INFO:

Event: https://www.facebook.com/events/226775414894447/
Kedy: 26.apríl 2019
Kde: Malý Berlín, Trnava
Vstupné: 9 € v predpredaji (dostupné na https://vstupenky.maxiticket.sk)/12 € na mieste

Tristan Shone, stojaci za projektom AUTHOR & PUNISHER, ako strojný inžinier tvorí „zvláštnu odnož doom metalu“ (Wired Magazine), hraného na vlastnoručne vyrobených nástrojoch („Drone Machines“). Na jeho koncertoch splýva človek so strojmi. Pitchfork ho označil za „bezprostredného, no záhadného“ a Stereogum píše o jeho „mrazivej, nerozoznateľnej forme“. V roku 2018 AUTHOR & PUNISHER vydal šiesty album „Beastland“, debut na slávnom Relapse Records. Robotické experimentovanie v industrial metale, noise, doom a drone pripomína Nine Inch Nails skrížených s Godflesh.

web: http://www.tristanshone.com/
bc: https://authorandpunisher.bandcamp.com/
ig: https://www.instagram.com/authorandpunisher/
yt: https://www.youtube.com/watch?v=1UR3YjktJYI

NADJA je duo multiinštrumentalistu Aidana Bakera a basáčky Leah Buckareff, aktívne od roku 2005. Považujú sa za jedných z pôvodcov žánru ‚drone doom‘ alebo ‚metalgaze‘ — tvrdej atmosferickej hudby, ktorá kombinuje temnotu a hlasitosť doom metalu a industrialu so štruktúrami a melodikou shoegaze a ambientnej/elektronickej hudby. NADJA vydala množstvo albumov na rôznych undergroundových labeloch a na turné pochodila Európu, Japonsko, Rusko, Austráliu/Nový Zéland a Severnú a Južnú Ameriku.

web: http://www.nadjaluv.ca
bc: https://nadja.bandcamp.com/
yt: https://www.youtube.com/watch?v=7RceyHAz9Jk

Mnohostranná umelkyňa Kristin Hayter účinkuje pod menom LINGUA IGNOTA. Jej hudba na svojskom pomedzí žánrov zahŕňa prvky power electronics, death industrialu a black metalu popri barokovej klasike, minimalizme a folku. Zažila násilný vzťah aj anorexiu, preto používa svoj hlas a hudbu ako formu na vyjadrenie hnevu, pomsty a odvahy spôsobom prirovnávaným k Diamande Galas.

web: https://kristinhayter.com/
bc: https://linguaignota.bandcamp.com/
yt: https://www.youtube.com/watch?v=dKd6oUalc0Y
ig: https://www.instagram.com/lingua_ignota/

/text prevzatý z FB eventu/

AUTHOR & PUNISHER

NADJA

LINGUA IGNOTA

 

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj