Singlová prietrž mračien

Dnes sa pozrieme na niekoľko legendárnych mien. Ako prví nám tu vyskakujú Satanovi brigádnici Possessed. Jeff Becerra a jeho kapela sa prirútia 10. mája s novým albumom po dlhých 33 rokoch. Skladba Shadowcult (záznam z festivalu Bloodstock) je po No More Room in Hell druhou ukážkou z albumu Revelations of Oblivion.

Zostávame pri niekom, kto taktiež osviežuje vzduch arómou síry. Reč je o starých pekelných psoch Venom. Cronos a jeho banda neznabohov vydali na sklonku minulého roku album Storm the Gates. A z neho pochádza lyric video ku skladbe Bring Out Your Dead, teda skladbe, ktorá album otvára.

Ďalšia novinka patrí grindovej úderke spoza Atlantiku, Full of Hell. Agresívna hudba a temný klip, to je to, čo kapela ponúka v single Burning Myrrh. Túto skladbu nájdeme na albume Weeping Choir, ktorý vychádza 17. mája u Relapse Records.

Načrieme aj do súdka death metalu. Beheaded sú kapelou, ktorá sa pohybuje na scéne už naozaj dlho a tento rok, presne 14. júna im vychádza nový album Only Death Can Save You. Z neho pochádza ukážka počúvajúca na meno A Greater Terror. Iba doplním, že na Beheaded môžete naraziť v lete na LoudFarm festivale.

Zakončíme to opäť pri velikánovi. Je síce polovica apríla, ale vonku sa nejako ochladilo. Otázka znie, či v tom nemá prsty nórsky trol Abbath. Minulý rok vydala nový a vysoko hodnotený album Northern Chaos Gods, jeho bývalá kapela Immortal, s ktorou sa nerozišli zrovna v najlepšom, a tak je čas na odvetu. Tou bude album Outsrider a ako predzvesť prichádza klip ku skladbe Harvest Pyre. Outsrider vychádza u Season of Mist 5. júla.

 

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj