ŠPINA FEST  v bratislavskom Kulturáku – postrock/shoegaze/postmetal/blackgaze fest

V hlavnom meste to koncertne stále žije a jeden z tých novších hudobných klubov menom KULTURÁK neustále láka fanúšikov do svojich priestorov zabaviť sa, popočúvať zaujímavú muziku a stretnúť sa s priateľmi. Musím sa priznať, ja som ešte nemala tú česť, ale o to radšej Vám dnes predstavím chystajúcu sa udalosť, pri ktorej príležitosti po prvý raz navštívim tento už v súčasnosti vychýrený koncertný priestor v Bratislave.

Budúci týždeň, v pondelok a v utorok 15.-16. apríla sa tu bude konať medzinárodný festival alternatívnej hudby ŠPINA FEST, ktorý bude určený hlavne fanúšikom rôznych post-žánrov, či už pôjde o metal, rock alebo punk.

Pondelkový program sa bude niesť v atmosferickejšom duchu, keďže sa tu predstavia dve spriaznené post-rockové(metalové) kapely zo Saint Peterburgu, menovite TRNA a SHOW ME A DINOSAUR. Pre mňa sú tieto formácie v podstate aj lákadlom na tento koncert. Obe kapely sú pomerne mladé, TRNA debutovali v roku 2015 albumom „Pattern of Infinity“. Odvtedy vydali ďalšie dve dlhohrajúce dosky a tým najaktuálnejším albumom je „Earthcult“ z minulého roka. SHOW ME A DINOSAUR vydali svoj debut „Dust“  len o rok skôr, ale so svojím druhým rovnomenným dlhohrajúcim albumom sa posunuli z čisto inštrumentálnej muziky viac do post-black metalu, keďže pridali texty a poviem vám, vokalista Artem vie poriadne zvysoka zakvíliť. Sprevádzať ich budú v pondelok večer ešte post-rockový MAIRA zo susedného Rakúska a domáca formácia z epickým názvom COLLAPSE AND DIE, ktorí takisto v inštrumentálnom duchu predstavia svoje poňatie post-black metalu zmiešaného zo shoegaze.

Druhý deň bude viac zameraný na post-punkové vlny v podaní CEREMONY (EAST COAST), ktorí vo dvojici prinesú do Kulturáku poriadny noisový bordel, droneovú basu a poriadne zaväzbia. Sekundovať im bude formácia podobného žánru, VISIONS IN CLOUDS zo Švajčiarska zarezávajúca však hlboko do rokov osemdesiatych. Slovenským supportom budú slovenskí mladíci zo Šale SMALL TOWN LIFE. 

Určite sa oplatí zavítať, priatelia! Listky na oba dni sú v predpredaj za 10 euro na tootoot.fm

1.deň – 15.apríl – 19:00

FB event: https://www.facebook.com/events/257722515164765/

Kapely:

TRNA (blackened post-rock, blackgaze, RU) https://trnaband.bandcamp.com/
SHOW ME A DINOSAUR (post-metal, post-rock, RU) https://showmeadinosaur.bandcamp.com/
MAIRA (post-rock, blackgaze, AT) https://maira.bandcamp.com/
COLLAPSE AND DIE (blackgaze, SK) https://collapseanddie.bandcamp.com/releases

2.deň – 16.apríl – 19:00

FB event: https://www.facebook.com/events/355650785049833/

Kapely:

CEREMONY EAST COAST (post-punk, noise, US) https://ceremonyeastcoast.bandcamp.com/
VISIONS IN CLOUDS (new-wave, post-punk, CH) https://visionsinclouds.bandcamp.com/
SMALL TOWN LIFE (garage rock, SK) https://smalltownlife.bandcamp.com/releases

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj