Line-up kapely HEADS FOR THE DEAD doplní bubeník Ed Warby

Hovoria vám niečo kapely WOMBBATH, URSINNE, ASHCLOUD, SYN:DROME, NATTRAVNEN, JUST BEFORE DAWN, či HENRY KANE? Som si istá, že minimálne o jednej z nich musel počuť už každý death metalový fanúšik. Tieto formácie spája nielen smrtiaci kov, ale aj švédsky muzikant Jonny Pettersson. A to je len zlomok jeho rôznych hudobných projektov. Myslím, že s čistým svedomím môžem napísať, že ten človek je proste posadnutý muzikou.

Na tomto mieste by som upriamila vašu pozornosť na ďalší jeho projekt s názvom HEADS FOR THE DEAD, ktorý sa iba minulý rok objavil na metalovej scéne s debutovým albumom „Serpent’s Curse”. Podobne ako aj pri debute NATTRAVNEN, aj v tomto prípade vydanie nahrávky sprostredkoval Kunal Choksi a debut vyšiel u Transcending Obscurity. Za celou muzikou stojí multiinštrumentalista Pettersen, ktorý spojil sily s vynikajúcim vokalistom nemeckého pôvodu Ralfom Hauberom z REVEL IN FLESH. Aktuálne túto dvojicu doplní skvelý bubeník Ed Warby, ktorého si všetci môžeme pamätať v prvom rade z kultovky GOREFEST, ale odbúchal čo to aj v kapelách HAIL OF BULLETS, THE 11th HOUR, AYREON, či najnovšie v kapele VUUR. Kapela má už zarezervované štúdio, kde tento rok ukuje 11 nových skladieb, ktoré majú už pripravené. Sľubujú taktiež unikátny obal albumu. Ed Warby sa vyjadril nasledovne: „’Serpent’s Curse‘  bol mojím najobľúbenejším albumom roku 2018, takže som nesmierne hrdý a nadšený, že môžem byť súčasťou jeho pokračovateľa!“

HEADS FOR THE DEAD onlajn:
https://headsforthedead.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/headsforthedead/

Ak ste ešte o tejto kapele nepočuli, je na čase posvietiť si na ňu! Pre predstavu tu máte titulnú skladbu z debutovej dosky aj s klipom:

 

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj