Gothoom festival sa rozrástol o ďalšie kapely! Prichádza čas Headlinerov!

Druhá séria kapiel, ktoré pribúdajú do zostavy najbližšieho Gothoomu bude veľmi rôznorodá a myslíme, že si každý pride na svoje. Poďme na to.
Je takmer jasné, že Bolt Thrower už nikdy neuvidíme, no na nadchádzajúcej edícií nášho festivalu sa k nemu dostaneme najbližšie ako to pôjde. Privítame MEMORIAM s členmi spomínanej legendy (zároveň sú spájaní aj s ďalšími známymi menami anglickej scény). Kapela prišla tento rok s novinkou „Requiem for Mankind“ a ukazujú že naďalej držia vlajku pušným prachom napáchnutého death metalu pekne vysoko.

Z Kanady, krajiny zasľúbenej technickému death metalu k nám dorazia jedni z jeho v súčasnosti najobľúbenejších reprezentatov BEYOND CREATION. Známi svojou kombináciou virtuozity, zbesilých extrémnych pasáží ale i silnou dávkou melódií a atmosféry potešia všetkých fanúšikov modernejšieho a technického extrému.

Pre fanúšikov moderne znejúceho thrash metalu čerpajúceho aj z mnohých ďalších žánrov v ktorých nechýba i death metal alebo hardcore tu bude medzinárodný projekt TAIPAN.

Českú black metalovú legendu Inferno , myslím nie je potrebné nikomu predstavovať. V roku 2020 im vychádza nový album a prídu ho k nám predstaviť.

Doom metal je silnou a tradičnou súčasťou Gothoomu a nebude tomu inak ako tento rok. Ďalším zástupcom žánru sú až funeraloví AEONIAN SORROW z Fínska (ale aj z členmi z Grécka a Rumunska, ktorí ich spájajú s Clouds). Bude to opäť neúprosný a nádherný záver večera.

VIDEO MEMORIAM:

 

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj