Immortal Souls vydal unikátny projekt SHAPED IN DREAMS!

SHAPED IN DREAMS „Echoes Of Eldren Deeds“
DIGITAL/CD: Immortal Souls Productions 2019
Dátum vydania: DIGITAL: 1.11.2019
CD: 6.12.2019
Obal : Roman Šuterík

SHAPED IN DREAMS – BIOGRAFIA
Shaped In Dreams je hudobný projekt skladateľa a multiinštrumentalistu Martina Matiašoviča a hosťujúcich hudobníkov z renomovaných zahraničných kapiel a iných. Účelom projektu bolo založiť výstup pre skladateľov, neustály pohon k tvorbe, a tým zároveň predstaviť jeho eklektickú, multižánrovú ideu o hudbe, čerpajúc vplyvy najmä z tvrdej gitarovej a vážnej hudby. Výsledkom je hudba predstavujúca myšlienku, že žánre a štýly sú iba povrchnými, nepodstatnými vlastnosťami, že jej pravá podstata leží hlbšie, že v konečnom dôsledku nie sú rozhodujúce. Toto je vyjadrené množstvom „žánrov“ zastúpených na albume, zatiaľ čo odkaz všetkých skladieb ostáva ten istý. Narodený vo februári 1993 v Trnave, Martin preukázal záujem hudbu už v predškolskom veku. Začal s hrou na zobcovú flautu v šiestich rokoch, neskôr prešiel na lesný roh. Keď mal okolo štrnásť rokov, začal obľubovať alternatívny rock, kapely ako Nirvana a Alice In Chains, čo ho priviedlo ku hre na gitaru. Krátko potom ho zaujali tvrdšie, viac gitarovo orientované kapely ako Megadeth a Judas Priest, neskôr zakladatelia škandinávskeho melodického death metalu In Flames a Dark Tranquillity, ako aj inštrumentálna gitarová hudba umelcov Shrapnel Records – Marty Friedman a Jason Becker. Už od samého začiatku uprednostňoval experimentovanie s vlastnou tvorbou skôr ako učenie sa skladieb iných interpretov, čo prirodzene viedlo k záujmu o kompozíciu a hudobnej teórie, ktoré sa neskôr učil na konzervatóriu v Bratislave, kde tiež pokračoval v štúdiu lesného rohu. V týchto rokoch založil spolu s kamarátmi kapelu Incentive, v ktorej ďalej rozvíjal zručnosti v písaní skladieb, neskôr ako gitarista vypomáhal v kapele Ohen na šnúre koncertov po celom Slovensku. Po ukončení konzervatória odišiel študovať hru na lesnom rohu na Hochschule für Musik Carl Maria von Weber Dresden v Nemecku kde v roku 2019 úspešne ukončil bakalárske štúdium a kde ďalej pokračuje v magisterskom štúdiu. Počas druhého roku v Drážďanoch sa mu podarilo získať štipendium, ktoré použil ako finančný základ pre produkciu prvého albumu projektu Shaped In Dreams snázvom Echoes Of Eldren Deeds. Echoes Of Eldren Deeds bol nahraný medzi februárom 2018 a júnom 2019 v štúdiach v Nemecku, USA, Veľkej Británii a na Slovensku. Bude vychádzať pod záštitou Vmbrella a Immortal Souls Productions (SMA).

KONTAKT:
SHAPED IN DREAMS: Martin Matiašovič: martin.matiasovic@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/shapedindreams/
Bandcamp: https://shapedindreams.bandcamp.com/
IMMORTAL SOULS PRODUCTIONS: info@immortalsouls.sk
www.immortalsouls.sk
SLOVAK METAL ARMY: info@slovakmetalarmy.sk
www.slovakmetalarmy.sk

SHAPED IN DREAMS
Zostava:
Martin Matiašovič – producent, rytmická, sólová, akustická gitara, lesný roh, poľné nahrávanie, kompozícia, aranžovanie, editovanie,texty
Tom Fountainhead Geldschläger – spoluproducent, mixing, mastering, aranžovanie, editovanie, oud – druh bezpražcovej akustickej gitary z blízkeho východu (Fountainhead, Amogh Symphony, Pitts-Minnemann Project, Ex-Obscura…)
James Dorton – vokály, aranžovanie (Black Crown Initiate)
Linus Klausenitzer – bezpražcová basgitara, editovanie, aranžovanie (Obscura, Alkaloid, Noneuclid)Marc Dzierzon – bicie, aranžovanie (Ex-Dew Scented, Ex-Almanac, Ex-Obscurity…)
Matthias Preisinger – akustický klavír, sláčikové nástroje (nemecký skladateľ, multiinštrumentalista, štúdiový hudobník – sláčikové nástroje na albume „Akroasis“ od Obscura)
Mikołaj Suchanek – elektrický klavír, improvizácie (poľský jazzový klavirista)
Harmonia nova – dýchové nástroje (slovenské dychové kvinteto)
Christina Rotondo – spev (britská speváčka)

Promo video SHAPED IN DREAMS
„Fire Within“

Promo video
SHAPED IN DREAMS „Mere Illusion“

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj