NO CONTROL a IGOR BELAJ: Táto skladba nemala nikdy uzrieť svetlo sveta!

NO CONTROL a IGOR BELAJ:
Táto skladba nemala nikdy uzrieť svetlo sveta!

Hudobná novinka v podaní No Control a Igora Belaja výrazne zarezonovala domácou rock/metalovou scénou. Skladbu jej tvorcovia doplnili aj animovaným videoklipom! Spojenie No Control a Igora Belaja už fanúšikovia domácej scény isto v minulosti zaznamenali a to presne pred rokom pri premiére skladby KEĎ NÁM DOJDU SNY.
JIMI CIMBALA: “V čase, keď sme pred rokom zostali bez speváka dostali sme nápad na spoločnú skladbu s Igorom Belajom čo nám veľmi pomohlo preklenúť toto obdobie. Rozrobili sme 2 skladby – KEĎ NÁM DOJDU SNY a NOC. Nakoniec sme sa rozhodli pre skladbu KEĎ NÁM DOJDU SNY a skladbu NOC sme uložili do šuflíka s tým, že nikdy zrealizovaná nebude. A práve v tomto období sme konečne našli toho správneho speváka Ela Schronka, ktorý je pre kapelu obrovským prínosom. Aj preto je skladba NOC zrealizovaná už, ako duet.”
Čo však tomu predchádzalo a ako skladba vznikala? O tom prezradil viac Igor Belaj.
“Skladba noc prešla mnohými zmenami a dá sa povedať, že z verzie s ktorou sme začali nezostalo skoro nič. V štúdiu sme strávili veľa času, kým sa skladba dostala do jej súčasnej podoby. Napriek tomu sme sa však rozhodli uprednostniť skladbu KEĎ NÁM DOJDU SNY a tak skladba NOC musela ustúpiť. Asi pred mesiacom som si znova vypočul demo tejto skladby a veľmi sa mi znova zapáčila, preto som zavolal Jimimu či ju nedotiahneme do konca, pretože si myslím, že tá skladba si to zaslúži. Navyše sa mi tu aj zapáčil duetový koncept, pretože je to niečo v tomto žánri nie až tak bežné. Elo Schronk je výborný spevák a preto som nepochyboval o výbornom výsledku.”
Obrazovú podobu vo forme animovaného videoklipu zverili tvorcovia do rúk Jána Ivana a ako sami povedali z výsledku sú nadšení a kvality tohto klipu divácke ohlasy, len potvrdzujú.
NoControl okrem nového klipu oznámili aj termíny svojho jarného tour po Ćeskej republike v spojení so symphonic metalovou kapelou SYMFOBIA:
22.02.2020 BRNO – Eleven
28.02.2020 ZLÍN – Phoenix
13.03.2020 M.BOLESLAV – Willax
14.03.2020 PRAHA – Fatal
02.05.2020 OSTRAVA – Barrák

KLIP NOC:

Tlacová správa NO Control

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj