Rosa Nocturna – Za hradbami času / Symphonic Metal / Cze

Kde bolo tam bolo. Za siedmymi horami a siedmymi dolinami … Každý s nás skôr narodených pozná túto zázračná formulku. Povedzte kto nechcel byt nebojácnym Bajajom, alebo Nebojsa? Kto nechcel zachrániť princeznú zo spárov zlého draka, alebo čarodeja. Čim sme boli starší naše idoly sa menili na Winetua, kapitán Nemo atď. O dnešnej dobe sa aj ťažko hovorí, nakoľko priority sú už niekde inde. Koho zaujíma, že nahnevaná matka prekliala synov. Tí sa zmenili na krkavcov a mohla ich zachrániť len sestra. Alebo pravda, že smrť si nevyberá. Má jasne stanovené pravidlá a tie boli dané aj v rozprávke. A prečo som vlastne tak poviediac uletel do ďalekej minulosti a detských hier. Toto všetko spôsobilo jedno album album nazvané Za hradbami času od brnenskej symfogotickej kapely Rosa Nocturna. Album je už skoro 2 roky vydaný, ale nedalo mi naň poukázať. Kapela prechádzala personálnymi zmenami, až sa daný stav ustálil a kapela tento rok odohrala pár koncertov. Popri tom k danému albumu spracovali aj videoklipy : Alegorie smrti, Krkavci a 18.11.2019 bol zverejnený nový klip O lásce, o válce a o krvi, ktorého príprava trvala skoro rok. Mal som možnosť si pozrieť daný klip a čakanie sa oplatilo. Je tam všetko čo ma byť. Jedine že nie je happyend ako to býva u rozprávok. Doporučujem pozrieť daný klip. Za týmto všetkým stojí ako som sa dozvedel srdciar a fanúšik každej skvelej rozprávky Tonda „Gabriel“ Buček. Na tomto albume sa mi páči akou formou sú podané príbehy. Album je spravené nenásilnou formou a každá skladba obsahuje čosi čarovné a chytá človeka za srdce. Mňa osobne chytila skladba Alegorie smrti. Zároveň s môjho pohľadu je to hádam najtvrdšia vec po textovej stránke a hlavne jej odkaze. Videoklip to tiež napovie sám. Na albume spočiatku ako hosť vystúpila Viktorie Surmova (Surma, Surmata, Bohemian Metal Rhapsody), ktorá priviedla nový vietor do kapely. A kto pozná staršie veci, sám uzná že sa nemýlim. Ale toto všetko nechám na osobnom posúdení každého, kto si vypočuje toto dielo, alebo vzhliadne videoklipy. Niekto ani neviem kto raz povedal : V každom dospelom človeku, je veľký kus dieťata. Škoda že mnohí sa to snažia tajiť a hanbia sa za to :(. A záverom čo dodať?
Pokiaľ môžete a máte radi rozprávky vypočujte si daný album a osobne dúfam na skoré stretnutie pri koncerte Rosa Nocturna.

Hodnotenie :10/10

Láska vie byť krásna, ale má aj odvrátenú tvár pred ktorou zatvárame oči. Videoklip „O lásce, o válce a o krvi“ je o tom. Počas života si nevážime čo máme a až keď to stratíme natrvalo tak vtedy je totálne neskoro !!!!

Za hradbami času tracklist :
1. Vím, co jsi zač
2. Krkavci
3. Síla vítězství
4. O lásce, o válce a o krvi
5. Alegorie smrti
6. Možná teď naposled
7. Bratříčku
8. Intermissum
9. Prach králů
10. Hlas uvnitř
11. Dimitto tibi

Rosa Nocturna line up:
Antonín Buček – guitar, composer
Viktorie Surmová – vocals
Petr Vosynek – guitar
Petr Doležal – bass

Vydavateľstvo : /

Rosa Nocturna online
https://www.facebook.com/RosaNocturnaBand/
https://rosanocturna.bandcamp.com/
https://bandzone.cz/rosanocturna
http://www.rosanocturna.cz/
https://www.youtube.com/channel/UCh018nFMYdbh2gXhjUeU8bw

Autor: Rado S.

Zdieľaj