Surma – Like The River Flows video / Progressive symphonic female-fronted metal FO/CZE

Dňa 6.11.2019 vo večerných hodinách spoločnosť Metal Blade Records uverejnila tlačovú správu a spolupráci s novým hudobným projektom SURMA :
Metal Blade Records is proud to welcome Surma to its worldwide roster! Founded in 2018 by Viktorie Surmová (Bohemian Metal Rhapsody) and Heri Joensen (Týr), Surma is symphonic, progressive heavy metal at its finest. Fans can expect the debut album from this group to be released in 2020 via Metal Blade Records.
Heri Joensena metalovým fanúšikom netreba ani predstavovať, nakoľko je to zakladateľ progressivno folkovej kapely TÝR a na scéne pôsobí už od roku 1998. Popri kapele TÝR s ktorou nahral už 8 albumov, vytvoril projekt Heljareyga a v roku 2010 vydali album Heljareyga.
Viktorie Surmová v súčasnosti pôsobí vo viacerých hudobných zoskupeniach a to Rosa Nocturna, Bohemian Metal Rhapsody a účinkuje v Divadle na Vinohradech v hre „Její pastorkyna“.
Video bolo natočené počas koncertu v Budapešti počas tour The Tour from Hel.

Je aj pravda že táto dvojica tvorí nie len pár v kapele SURMA, ale aj súkromi si spolu nažívajú už 3 roky. Kapela si už vyskúšala aj pódia v Európe počas The Tour from Hel s kapelami TYR, Heidevolk, Dalriada, pričom navštívili aj naše malinké Slovensko a to konkrétne v Banskej Bystrici.
Nedalo mi to a oslovil som Viki ohľadom kto je väčší strážca? :)
VS 😀 😀 Haha já myslím, že to máme stejně. Chápeme, že bez fans to nejde a měli bychom jim být co nejblíž, ale jakmile by někdo něco zkoušel na jednoho z nás, tak bychom asi zbystřili 😀. Ale obecně si myslím, že Heri je víc žárlivý.. ale nedivím se mu, jsem trochu divoká povaha 😀 Teda..byla jsem.

A na záver prajem veľa štastia, ako v pracovnom tak aj súkromnom živote, skvelých fanúšíkov a osobne sa teším na nový album, ktorý je naplánovaný na rok 2020.

Kopmletné vyhlásenie Metal Blade
https://www.metalblade.com/us/news/surma-signs-worldwide-deal-with-metal-blade-records/

Online:
https://www.facebook.com/surmaband/
https://www.facebook.com/joensen.heri/
https://www.facebook.com/vickys.surmova

Autor: Rado S.

Zdieľaj